Ayşenur Arslan'dan olay sözler: "Ödeyeceğim bedeli önemsemiyorum"

Ayşenur Arslan'dan olay sözler: "Ödeyeceğim bedeli önemsemiyorum"
Halk TV'de Medya Mahallesi programını sunan, gazeteci Ayşenur Arslan RTÜK'ün Halk TV'ye verdiği "ekran karartma" cezasını değerlendirdi. Arslan, "Kusura bakmayın korkutamadınız" dedi.

RTÜK, hukuki süreç tamamlanmadan Halk TV ekranlarını 5 gün süreyle kararttı. “Önce infaz, sonra karar” uygulamasıyla ‘telafisi imkansız ceza’ dönemine geçildi. Üstelik RTÜK aynı 'suç'un yeniden işlendiğine karar verirse, bu kez Halk TV'nin lisansının iptal edilmesi gündeme gelebilecek.
Sözcü'den Damla Güler'e konuşan Halk TV çalışanları ise, "Hakikatin peşinde koşmaya devam edeceğiz" diyor.

ATATÜRK İLKELERİNE AYKIRI YAYINDAN CEZA VERDİLER

İktidarın, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) eliyle muhalif medyayı susturma girişiminin son örneği Halk TV oldu. RTÜK'ün ‘program durdurma' yerine ‘yayın durdurma' cezası vermesi sonucu Halk TV, 5 gün izleyicisiyle buluşamadı. Üstelik bu karar hukuki süreçler tamamlanmadan uygulamaya konuldu. Zira dosya karara bağlandığında RTÜK'ün kararı haksız da bulunabilir. Halk TV'yi bekleyen bir tehdit daha bulunuyor.

YENİ CEZA GELİRSE

Bu süreçte aynı maddeden, RTÜK'ün vereceği ikinci bir ‘ceza' kanalın tümden kapanmasının yolunu açabilecek. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, “Halk TV, bu iktidar döneminde, ‘Devletin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı yayın yapmaktan' cezalandırıldı” diyor.
Halk TV’nin hakikatleri anlatmaya devam edeceğini belirten Ayşenur Arslan, “Patronundan kurgucusuna, Türkiye için varız” diye konuştu.

"ÖDEYECEĞİM BEDELİ ÖNEMSEMİYORUM"

RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programındaki dış politika eleştirilerini yasa ihlali saydı. “Halk TV'nin 5 gün boyunca karartılması bize, nerede olduğumuzu gösterdi, tabii Türkiye'nin nereye gittiğini de” diyen Arslan, şunları söyledi:
“Kendi adıma, ödediğim ve belki daha da ödeyeceğim bedeli hiç önemsemiyorum. Hayatım, idam fermanıyla kendisini ateşe atan Atatürk'ten ya da suikasta kurban giden Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu'dan daha değerli değil. Ancak onların uğruna hayatını verdiği Türkiye çok çok değerli. İşte bunun için varız. Bunun için hakikatin peşinde koşup anlatıyoruz. Kusura bakmayın, korkutamadınız!”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar