Ayşe Tuba Aslan’ın babası Adalet Bakanı'na böyle tepki gösterdi! 'Benim kızımdan sonra 300 kadın öldürüldü'

Ayşe Tuba Aslan’ın babası Adalet Bakanı'na böyle tepki gösterdi! 'Benim kızımdan sonra 300 kadın öldürüldü'
Eskişehir’de eski eşi hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen Ayşe Tuba Aslan’ın öldürülmesinin ardından korunmasını sağlamayan kamu görevlileri hakkında “Soruşturmaya yer yok” kararı verilmesi üzerine anne ve baba isyan etti. Baba Serdar Arslan, Bakan Gül’e “Kızım katledildikten sonra 300 küsur kadın öldürüldü. Buna birisi dur desin artık. Adalet Bakanı sözünü tutsun” diye seslendi.

Eskişehir’de hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlamasıyla 23 kez şikâyette bulunduğu boşandığı erkek tarafından sokak ortasında satırlı saldırıya uğrayan ve katledilen Ayşe Tuba Arslan davasında, ihmali olduğu iddia edilen koruna kararı vermeyen hakim K.G., Şiddet Önleme Merkezi çalışanları ve emniyet görelileri hakkında "Soruşturmaya gerek yoktur" kararı verildi.

Arslan’ın annesi Meral Sondikme adalet talebinde bulunarak, “Hiçbir koruma kararı verilmedi. Şikayetçiyim. Kızım hayatını kaybedeli bir sene 55 gün olacak. Ecelle ölmedi, cinayetle öldürüldü. Artık günlerini de saysam nafile. 25 Kasım’da çocuk mezarı gibi gitti” dedi.

“Devlet bunları nasıl koruyor, neden koruyorlar?” diye soran baba Serdar Arslan ise kızının ‘can çekişerek’ hayatını kaybettiğini belirterek, “Diyorlar ki adalete güven kalmadı. Nasıl kalsın güven” diye dikkat çekti.

‘KIZIMDAN SONRA 300 KÜSUR KADIN ÖLDÜRÜLDÜ’

Baba Arslan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e seslenerek, “Adalet Bakanı bu feryada sessiz kalamayız dedi. Nasıl sessiz kalmak bu. Benim ciğerim yanıyor, kızımın resmine bakamıyorum, geceleri uyuyamıyorum. Vatandaş kime güvenecek. Kızım katledildikten sonra 300 küsur kadın öldürüldü. Buna birisi dur desin artık. Adalet Bakanı sözünü tutsun” diye ekledi.

Arslan’ın ailesinin Avukat Heval Yıldız Karasu, kadın dayanışmasıyla bu davayı takip ettiklerini ve katilin hak ettiği cezayı aldığını söyleyerek, “Bizim asıl derdimiz kadınlar öldürülmeden neler yapabileceğimiz? Hangi önlemlerin alınması gerektiği. Burada da karşımıza Şiddet Önleme Merkezleri, emniyet, hakimler ve savcılar çıkıyor. Ayşe Tuğba olayını bu boyutuyla da takip ettik” diye konuştu.  

MEMURLARIN DAVRANIŞININ SEBEBİ İKTİDARIN KADIN BAKIŞ AÇISI

Kamu görevlilerinin ‘kusurunun olmadığı’ yönünde değerlendirme yapıldığını hatırlatan Karasu, “Kendi memurlarını kusurlu görürlerse kendi bakış açılarının kusurlu olduğunu anlamak zorunda kalacaklar. Bizce bütün bu memurların yetersiz ve ihmalkar davranmasının sebebi iktidarın kadına bakış açısından kaynaklanmakta” diye vurguladı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise “Ayşe Tuba’nın katledilmesinden bu yana 408 günde tam 324 kadın daha öldürüldü bu ülkede. Devletin ‘kol kırılır yen içinde kalır’ zihniyeti yüzünden Türkiye’de kadın cinayetleri bitmiyor ve bitmeyecek” diye kadın cinayetlerine dikkat çekti.

BAKAN, “FERYADINA SESSİZ KALMAYIZ” DEMİŞTİ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de 2 Aralık 2019 tarihinde yaptığı açıklamada, “Ayşe Tuba Arslan bugün aramızda olabilirdi. Artık bu çığlığın son bulması gerektiğine inanıyoruz. Adalet kapısına gelenin feryadına sessiz kalamaz. Bu konuda yargısal olarak en ufak bir aksaklık yaşandıysa HSK gerekli müeyyideyi uygulayacaktır” demişti.

Arslan’ın 23 suç duyurusuna rağmen korunamamasına ilişkin inceleme ve soruşturmalar ise geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Bu konuda yapılan soruşturma ve incelemelerin sonucu HSK tarafından Ayşe Tuba Arslan’ın babası Serdar Arslan’a 4 Ocak tarihinde gönderildi. Yazıda, aile mahkemesi hakimi hakkında kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verildiği ve soruşturma dosyasının kapatıldığı bildirildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar