Aydın'da neler oluyor! 30 profesör istifa etti

Aydın'da neler oluyor! 30 profesör istifa etti
Aydın'da bulunan Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nden 30'a yakın profesör istifa etti. Başhekim Prof. Serkan Öncü istifalarda CHP'li belediyeyi suçladı.

Sağlık Bakanlığı istifa ve emeklilik yasağını 1 Temmuz itibari ile kalkacağını belirtmesinin ardından Aydın'da bulunan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nden 30’a yakın profesör istifa dilekçesini verdi.

BELEDİYEYİ SUÇLADI

İstifaların nedeni konusunda farklı görüşler gündeme getirilirken, hastane Başhekimi Prof. Serkan Öncü'nün yerel bir gazeteye verdiği röportajda kullandığı cümleler kentte tepkiye neden oldu. Öncü, istifa edenlerin modern, sosyal imkanları olan şehirlerde yaşamak istedikleri için istifa ettiklerini söyledi.

"BU ŞEHİRDE HİÇBİR ŞEY YOK"

Aydın’da diğer şehirlere göre hiçbir sosyal donatı alanı olmadığını, şehrin ve yönetenlerinin çocuklarının taleplerini karşılayamadığını söyleyen başhekim Öncü; “Bana bu şehirde şu oldu diyeceğiniz ne var Allah aşkına çıkıp biri söylesin. Oğlum gelecek sene üniversite imtihanına girecek, biran evvel lise bitsin de bu şehirden gideyim çabasında. Tabi benim oğlum gibi sosyal yaşamı gençlere hitap eden hiçbir şeyi olmayan bu şehirden gençlerin gitmeleri haklı tabi. 30 bilim adamının ADÜ'den gitmesi de normal değil mi” diyerek Aydın'ı yönetenlerin bunları görmesi gerektiğini kaydetti.

CHP'DEN TEPKİ 

Sözcü'de yer alan habere göre CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, başhekimin ifadelerini dehşetle okuduğunu belirterek, başhekim Öncü'ye, “Kadronuzdan 30 akademisyen ayrıldıysa bunun sorumluluğunu Aydın şehrinde değil, kendinizde arayın, kurumunuzda arayın. Bu şehir; hem bugün yaşayan biz Aydınlılar, hem de kadim halklar için ‘gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzüdür' haberiniz olsun! Aydın'ı kötülerken tekrar tekrar düşünün. Siyaset yapacaksanız, ayrılın kurumunuzdan, karşılıklı çatır çatır siyaset yapalım sizinle” ifadeleriyle yanıt verdi. Mersin, Aydın'ı bu kadar sevmeyen birinin, sağlık alanında Aydınlıya ne kadar gönülden hizmet üretebileceğini de sordu.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Hastaneden ayrılan profesör sayısının 30 olmadığını söyleyen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk  Aldemir, ”Salgın süreci bir yorgunluk yarattı. Emekliliği gelenler, özel hastanelere gitmek isteyenler oldu. Ancak sayı 30 değil. İstifalar üniversitemizde doku kaybı, kan kaybı yaşatacak kadar değil. Her yerde ne kadar varsa, bizde de o kadar var” dedi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar