Maden ocağında kullanılan dinamit hayvanlara zarar verdi

Maden ocağında kullanılan dinamit hayvanlara zarar verdi
Aydın’da Eysim Madencilik firmasının yasak olmasına rağmen kullandığı dinamitler patlamalara sebep oldu, doğaya ve hayvanlara zarar verdi. “Başımıza taş yağıyor” diyen bölge halkı ise, ölümle burun buruna yaşıyor.

Türkiye’nin en kaliteli kaynak sularının çıktığı, fıstık çamlarıyla ünlü Çine ilçesinde yıllardır faaliyet gösteren maden ocağı, yasak olmasına rağmen dinamit kullanmayı yapmayı sürdürüyor. Cumhuriyet''ten Mehmet İnmez''in haberine göre, Evlerine taş yağan köy halkı durumu jandarma ve kaymakamlığa bildirdi. Firma dinamit kullanımını durdurdu. Ama bu da geçici oldu. Firma önceki gün yine maden ocağında dinamit kullandı. Ahırlar, hayvanlar ve ağaçlar zarar gördü. Panik yaşayan bölge sakinleri durumu jandarmaya bildirdi. Ekipler, iddiaya göre firma yetkililerini sadece uyardı.

ÖLÜM KORKUSU SARDI

Bölgede ailesi ile birlikte oturan Zeynep Coşkun, firmanın jandarma ve kaymakamlığı dinlemediğini, insana ve doğaya zarar vermeye devam ettiğini söyledi. Firmadan şikâyetçi olan bazı köylülerin tehdit edildiğini belirten Coşkun, “Tehdit edilen korkan köylüler evlerini satıp gidiyor. Ama bizler pes etmiyoruz. Her an ölüm korkusu yaşıyoruz” diyerek firmanın faaliyetlerini durdurmasını istedi.

Aydın Çevre Platformu Başkanı Mehmet Vergili ise “Burası zeytini, fıstığı ve suyu ile değerli bir alan. Ormanlarımız, doğamız ve su kaynaklarımız maden ocağı oldu. Kanunu ve adaleti kimse tanımıyor. İnsanları kurşunlarla tehdit ediyorlar, zorla evlerini sattırıyorlar. Evlerin 50 metre yakınında dinamitle patlatma olur mu?” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar