Aydın Doğan, otelini de satıyor!

Aydın Doğan, otelini de satıyor!
Geçtiğimiz yıl medya kuruluşlarını satan iş adamı Aydın Doğan'ın, şimdi de otelini satışa çıkardığı öğrenildi.

Sabah gazetesinden Feride Cem'in haberine göre, 2005'te mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli konumundaki Hilton'u Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 255.5 milyon dolara satın alan Aydın Doğan, oteli satışa çıkardı.

Aydın Doğan, satış hakkında konuştu: İnsan hüzünleniyor tabii

Konumu itibariyle yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği 62 bin 337 metrekarelik alana kurulu Hilton İstanbul Bosphorus Oteli için Doğan'ın, satın alım bedelinin çok üstünde bir rakam istediği konuşuluyor.

Nişantaşı ve Taksim'e yürüme mesafesinde, İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada manzaralı otelin bahçesindeki bin 56 ağacı kesip yerine AVM, villa ve otel yapmak için rapor düzenleten Doğan'ın yatırım planı daha önce Anıtlar Kurulu tarafından engellenmişti.

DOĞAN GRUBU'NDAN YALANLAMA

Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli konumundaki Hilton İstanbul Bosphorus'u satışa çıkardığı iddia edilen Doğan Grubu'ndan Sabah gazetesinin haberine yalanlama geldi.

T24'ün haberine göre; Doğan Grubu yetkilisi bazı iş insanlarının zaman zaman oteli satın almak için kendilerinden görüşme talep ettiğini söyleyerek, "Bu hususta Doğan ailesinin ne alınmış bir kararı ne de fiyat öngörüsü yok" açıklaması yaptı.

Sabah gazetesinde Feride Cem imzasıyla yayımlanan haberde "2005'te mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli konumundaki Hilton'u Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 255.5 milyon dolara satın alan iş insanı Aydın Doğan, oteli satışa çıkardı" ifadesi yer almıştı.

Haberde, "Doğan'ın, satın alım bedelinin çok üstünde bir rakam istediği konuşuluyor" ifadesi kullanılarak, "Nişantaşı ve Taksim'e yürüme mesafesinde, İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada manzaralı otelin bahçesindeki bin 56 ağacı kesip yerine AVM, villa ve otel yapmak için rapor düzenleten Doğan'ın yatırım planı daha önce Anıtlar Kurulu tarafından engellenmişti" iddası öne sürülmüştü.

Doğan Grubu yetkilisi otelin arazisi için zaman zaman "Hilton satılıyor" şeklinde haberler yapıldığını hatırlatarak, "40 yıl ülkemiz medyasında görev yapmış Doğan ailesi ile ilgili bu tarz haberler üzücü, asgari bir saygı ve özen gösterilmeli" dedi.

"ASLI YOK"

Grubun yetkilisi, otelin, "Çok özel konumda" olduğunu ve zaman zaman iş insanlarından oteli satın almak niyetiyle görüşme talep ettiğini söyleyerek "Doğan ailesinin oteli satmak istediği şeklindeki haberin hiçbir aslı ve dayanağı yok" açıklaması yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar