Ayasofya'daki cuma namazı listesi bakın nereden belirleniyor

Ayasofya'daki cuma namazı listesi  bakın nereden belirleniyor
Ayasofya'da kılınacak cuma namazı için siyasetçilerin yanı sıra gazetecilere de davet gitmeye başladı.

Ayasofya'da kılınacak cuma namazı için siyasetçilerin yanı sıra gazetecilere de davet gitmeye başladı.  

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının ardından 24 Temmuz'da Ayasofya’da kılınacak ilk Cuma namazı için hazırlıklar sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilk namaz için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de davet etti.

Kemal Kılıçdaroğu, gelen davete teşekkür etti ancak sibadetin kameralar önünde gerçekleştirilmesini hiçbir zaman doğru bulmadığını ifade ederek katılmayacağını bildirdi.

Korumasının korona virüse yakalanmasının ardından ardından karantina süreci devam eden Akşaner’in katılıp katılamayacağına doktorlarının karar vereceği, doktorların onay vermesi durumunda Akşener’in de Ayasofya'daki cuma namazına katılacağı bildiriliyor.

DAVET EDİLECEK GAZETECİLERİN LİSTESİ SARAY'DAN GİTTİ

Öte yandan Ayasofya'da kılıncak ilk cuma namazı için bazı gazeteciler de diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından davet edildi.

Gazeteci Süleyman Özışık'ın Ayasofya için davet aldığını sosyal medyadan açıklaması üzerine Diyanet İşleri Başkanalığı'na ulaşarak davetli gazetecilerin listesini istedik. 

Gerçekgündem'den Atakan Sönmez'in haberine göre davetli gazetecilerin listesini paylaşamayacaklarını belirten Diyanet yetkilileri ise "Davet edilecek gazetecilerin listesi bize Cumhurbaşkanlığı'ndan gönderildi. Oradaki akreditasyon listesine göre hazırlanan bir liste. Davetler de bu listeye göre yapılıyor" bilgisini paylaştı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar