Ayasofya'da yaptığı konuşmada Atatürk'e "zalim ve kafir" diyen imam Mustafa Demirkan'a ünlü isimlerden tepki

Ayasofya'da yaptığı konuşmada Atatürk'e "zalim ve kafir" diyen imam Mustafa Demirkan'a ünlü isimlerden tepki
Ayasofya'da Atatürk'e lanet okuyan imama, aralarında Cem Yılmaz, Sunay Akın ve Fazıl Say'ın da bulunduğu birçok isimden sert tepki geldi.

28 Mayıs Cuma günü Ayasofya Camisi'nde Mustafa Kemal Atatürk'e atfen "Zalim ve kafir" diyen imam Mustafa Demirkan'a tepkiler sürüyor. 

Son olarak, aralarında Cem Yılmaz, Sunay Akın ve Fazıl Say'ın da bulunduğu ünlü isimler Demirkan'a sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. 
cem-yilmaz.webp

Cem Yılmaz: "Bazı temel bilgiler; Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur."

fazil-say.webp

Fazıl Say: "Bugün bir şeyin anması değil kutlaması değil ama çoğumuz #izindeyiz yazıyoruz sayfalarımıza, seyrettiklerimizin boyutu bir depresyona varıyor çünkü, sımsıkı sarılma hissi doğuyor Atatürk’ümüze. Ve biz yine, yeniden yine, paylaşıyoruz. Çünkü; Bugün günlerden “gerçekçilik"."

 

nilgun-belgun-qrit-jpg.webp

Nilgün Belgün: "Gözümü seninle açtım. Senin yolundan giden bir Cumhuriyet kadını olarak gözümü seninle kapatacağım. Canım Atam."

sunay-akin-hepr-jpg.webp

Sunay Akın: "Bu millet, emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, sana hakaret ederek ekmek yediği tekneye pisleyen hainlere teslim etmez cesur yüreğim, güzel yüreğim..."

kaansekban-xlj3-jpg.webp

Kaan Sekban: "Sana laf eden, tırnağındaki kir olamayacak soysuzlar bu dünyadan göçüp gittiğinde cenazelerinde arkalarından dua edecek 50 kişi bulamayacaklar ama senin için sonsuza kadar her 10 Kasım’da hayat duracak. Bu milletin ayarlarıyla oynamaya kalkmayın, kendi kazdığınız çukur mezarınız olur."

 

gani-mujde-vwkr-jpg.webp

Gani Müjde: "Ya Atam yanlış yaptın be... Bırakacaktın İngilizlere bu vatanı ve sana gelecekte lanet okuyacakları. Kilise korosunda hadım edilmiş olarak ave maria söyleyecektiler güzel güzel"

zafer-algoz-zrk3-jpg.webp

Zafer Algöz: “Bağımsızlık benim karakterimdir.”

 

gulben-ergen-yuj1-jpg.webp

Gülben Ergen: "Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. Din ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır. -Gazi Mustafa Kemal"

 

ismail-tuncbilek-st5a-jpg.webp

İsmail Tunçbilek: “Ardından 100 köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz. - Türk atasözü."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar