Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'a Özlem Zengin'den yanıt: Herkes kendi işini yapmalı

Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'a Özlem Zengin'den yanıt: Herkes kendi işini yapmalı
Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuş ve medyanın kadını erkeğe düşman etmeye çalıştığını söylemişti. Boynukalın'ın açıklamalarına AKP'li Özlem Zengin'den yanıt geldi.

Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuş ve medyanın kadını erkeğe düşman etmeye çalıştığını söylemişti. Boynukalın, ''Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: "Sizin için kısasta hayat vardır" ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır'' ifadelerini kullanmıştı.

"HERKES KENDİ İŞİMİ YAPMALI"

Boynukalın'ın sözlerine AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den yanıt geldi.  Dün katıldığı bir programda konuşan Zengin, ''“Kadın - erken meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü arttıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

BOYNUKALIN'DAN ZENGİN'E YANIT 

Zengin'in açıklamalarının ardından Boynukalın, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Boynukalın'ın ifadeleri şöyle:

“1. Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber efendimiz (s.a.s)'in sünnetinde kadınlara iyi davranmayla ilgili bir çok emir olduğu hepimizin malumudur. Bu emirlerin hepsinin başımızın üstünde yeri var. Yine Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamberimizin sünnetinde bugün yaşanan cinayet ve şiddet gibi

2. sorunların çözümüne dair bir çok hüküm de bulunur. Ülkemizde bu alanda yaşanan sorunların kaynağı batıdan gelen ve bizim din, örf ve adetimize uymayan düzenlemelerdir. Sorunun kaynağı olan yerde çözüm aramak beyhude bir uğraştır. Müslümanlar çözümü Rablerinin dediğinde aramalı.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar