Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Ayağını denk al Hollanda!

"Faizin ekonomi üzerindeki kambur olduğu" yönünde açıklama yapan devlet büyüklerimize destek vermek amacıyla müthiş bir proje geliştirdim.

Yazımda bu projeyi anlatacak ve sizlerden yorum bekleyeceğim.

Öncelikle "kambur" kelimesini duyduğum ilk anda okunuşu "Notır Dam''ın Kamburu", orjinali "Notre Dam''ın Kamburu" olan eser geldi.

Ben de hemen yakınlardaki tek katlı bir yapının damına çıktım ve "Belediye gelsin, branda açsın, yeter artık! Düş artık sırtımızdan ey faiz kamburu" diye bağırdım ve ekledim "O kambur buraya gelecek!"

Kambur gelmedi ama itfaiye geldi. Kimi vatandaşlar itfaiyeye "Ne brandası abi, zaten tek katlı, atlasa bile ölmez" dediler.

Hele bir tanesi "Deli la bu. İntihar edecek olan tek katlı yerin damına mı çıkar? Ayrıca çıktığı yere bak, noter damı!" deyince hemen açıklama yaptım.

"Batı bizi kıskanıy, onların Notır Dam''ı varsa bizim noter damımız var!"

Bu açıklamamın sonrasında itfaiye branda açmaktan vazgeçti, na ni naaa niii diye ses çıkartarak ambulans geldi, birkaç tane de polis beni ikna etmek için dama çıkıp yanıma geldiler.

Polisler "Eylemin işe yaradı. Dolar senin eylemin sayesinde 17,294''ten dayanamayarak 17,293''e tarihi bir düşüş yaptı. Hadi in artık" dediler.

Kırmadım "Türkiye benimle gurur duyuyor mudur acaba?" diye sordum.

Bana "Duymazlar mı, bak yola, kaç tane gazeteci geldi?" dediklerinde ikna oldum.

Aşağı indim.

O sırada bir muhalif gazeteci sırf beni tahrik etmek için "Bu saçma eylem işe yaramazsa, yeni eylem planınız nedir?" diye mikrofon uzattı.

Ben muhalif kafaya pabuç bırakır mıyım?

"Bekle bizi Hollanda. Sonraki hedefim Amsterdam ve Rotterdam!" diye slogan attım.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları