Avustralyalılar Filistin için sokakta

Avustralyalılar Filistin için sokakta
İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik saldırıları, Avustralya’nın Melbourne, Sydney, Brisbane, Cairns, Hobart ve Wollongong kentlerinde binlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edildi.

Avustralyalılar Filistin için sokakta

Sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Özgür Filistin Platformu ve Avustralya Filistin Savunma İttifakı'nın (APAN) öncülüğünde düzenlenen gösterilerde yapılan konuşmalarda, İsrail’den, savunmasız durumdaki Filistinlilere yaptığı saldırıları durdurması ve işgal ettiği topraklardan bir an önce çekilmesi istendi. Binlerce kişinin katılımıyla geçen hafta başlayıp bu hafta sonu da devam eden gösterilere katılan Avustralyalılar, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik saldırıları karşısında Filistinlilerin yanında olduklarını vurguladı.

PANKARTLAR EŞLİĞİNDE SLOGANLAR ATILDI 

Melbourne kent merkezinde Eyalet Kütüphanesi önünde yapılan gösteriye, farklı inanç ve etnik kökenlere mensup 10 binden fazla Avustralyalı katıldı. Gösteride ‘‘Binleriz, milyonlarız, hepimiz Filistinliyiz’’, "Özgür Filistin", ‘‘Özgür Gazze’’, "İsrail saldırılarını durdurun", "İsrail dışarı" ‘‘Utan İsrail’’, ‘‘Gazze asla ağlama, Filistin asla yok olmayacak’’, ‘‘Hitlerin size yaptığını yapmayı bırakın’’ ve ‘‘İnsanlık nerede’’ yazılı pankartlar eşliğinde sloganlar atıldı. Gösteriye katılan Filistin kökenli Avustralyalı Selva Albana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ‘‘Filistin’de neler olduğunu ve bizim neler yaşadığımızı dünyadaki herkese duyuruyoruz.’’ diye konuştu.

"ÇOK BÜYÜK BİR KATILIM VAR"

Albana, ‘‘İnsanlar artık uyandı. Sesimizin duyulmasının, dünyadaki zorbalığın durdurulmasının, Filistin’in artık özgür olmasının ve bütün dünyadaki tüm zorbalardan kurtulmanın vakti geldi. Gördüğünüz gibi bugün çok büyük bir katılım var, çok sayıda insan katıldı. Dünya nihayet uyandı ve nihayet artık sesimiz duyuluyor. Filistin özgür olsun.’’ diye konuştu.

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BARIŞ GÜCÜ GÖNDERMELİ'

İsrail’in kınandığı gösteriye destek veren Avustralyalı Türklerden Yusuf Kırca da İsrail’in devamlı yaptığı saldırıların durdurulabilmesi için bölgeye barış gücü konuşlandırılmasının gerekli olduğunu hatırlatarak ‘‘ABD ve Birleşmiş Milletler (BM) dünyanın herhangi bir yerinde savaş veya zulüm olduğu zaman hemen barış gücü gönderiyorlar. En kısa zamanda Amerika, Batı ve BM acilen Mescid-i Aksa’ya bir barış gücü göndermesini temenni ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Ahmet Kırca ise ateşkese rağmen İsrail saldırılarının sürdüğünü ve dünya liderlerinden saldırıları durdurmaya yönelik adımlar beklediklerini belirterek ‘‘Buna dur demek gerekir, saldırıların durdurulması lazım bunun durdurulabilmesi için de uluslararası bir komitenin kurulması gerekir.’’ ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar