Avustralya'lı hemşire Ellie Peacock aşı olduktan sonra başına gelmeyen kalmadı!

Avustralya'lı hemşire Ellie Peacock aşı olduktan sonra başına gelmeyen kalmadı!
Avustralya'da 18 yaşındaki stajyer hemşire Ellie Peacock AstraZeneca aşısını olduktan sonra başıan gelmeyen kalmadı. Peacock'un sağ akciğerinde düşük trombosit sayısı ile birlikte üç kan pıhtısı keşfedildi.

Avustralya'da 18 yaşındaki stajyer hemşire Ellie Peacock, AstraZeneca aşısının ilk dozunu 31 Mart'ta aldı. 18 Nisan'da baldırında şiddetli zonklama ve gerginlik ile Royal Brisbane Kadın Hastanesinin acil servisine gitti ve 'pıhtılaşma belirtileri' olduğunu iddia etti.

Courier-Mail'in bildirdiğine göre, ultrasonda kan pıhtısına rastlanmadı ve ağrısının azalacağı söylenerek eve gönderildi. Stajyer hemşire daha sonra düzenli olarak baş ağrıları yaşamaya başladı ve 7 Mayıs'ta Peacock, nefes alırken köprücük kemiğinin yakınında şiddetli bir ağrı hissetti.

60a41409554282361c0627da.jpg

ACİL SERVİSE KALDIRILDI 

İki gün sonra sırt ve kaburga ağrıları şikayetiyle gittiği hastanede çekilen göğüs röntgeninde, zatürre olduğu belirlendi. Peacock tekrar eve döndü ancak 11 Mayıs'ta nefes almakta zorlanmaya başladı ve sabah saat 2'de acil servise kaldırıldı.

"AĞRIYA KATLANMAM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ"

Genç stajyer hemşire, "Altı saat içinde daha fazla test yapılmadan eve gönderildim ve zatürreeye bağlı normal bir ağrı olduğu ve ilaçlar etkisini gösterene kadar ağrıya katlanmam gerektiği söylendi" dedi. Peacock, oksijen seviyesi yüzde 90'a düştükten iki gün sonra doktorunu ziyaret etti, oradan da tekrar hastaneye sevk edildi. Daha sonra sağ akciğerinde düşük trombosit sayısı ile birlikte üç kan pıhtısı keşfedildi.

60a41409554282361c0627e4.jpg

Hemşire artık, her dört günde bir kan testi ve yaklaşık altı ay boyunca antibiyotiklerin yanı sıra düzenli BT taramaları yaptırmak zorunda. Ayrıca, kan inceltici ilaç da alması gerekiyor.
Peacock, kan pıhtılarının aşı ile bağlantılı olduğuna inandığını ancak doktorları ikna etmek zorunda kaldığını, çünkü pıhtılaşmanın olağan zaman çizelgesi dışında keşfedildiğini söyledi.

"KORKUNÇ VE ATLATILMASI ZOR"

Genç hemşire, "Bu deneyim korkunç ve atlatması zor oldu ama iyileşiyorum. Şimdi önümüzdeki altı ay boyunca sağlığıma odaklanmam gerek" diye konuştu.
Terapötik Ürünler İdaresi, Peacock'ın davasını araştırıyor ve henüz bir karar vermedi ancak kan pıhtılarının aşı ile bağlantılı olduğuna inanıyor.

60a41409554282361c0627ea.jpg

AstraZeneca aşısının nadir görülen kan pıhtılaşmasına neden olması sebebiyle aşının yalnızca belirli bir yaşın üzerindeki kişilere yapılmasını tavsiye eden İngiltere'nin İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) 30 yaşın altındaki kişilere başka alternatif bir aşının uygulanması yönünde tavsiyede bulunmuştu. 
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar