Avustralya Parlamento’sunda taciz rezaletine bir yenisi daha! Ellerini bacaklarına koyup...

Avustralya Parlamento’sunda taciz rezaletine bir yenisi daha! Ellerini bacaklarına koyup...
Avustralya'da bir kadın milletvekili gece yarısı oturumunda yanına oturan erkek bakanın tacizini tüm detaylarıyla anlattı. Avustralya Başbakanı Scott Morrison olayları, "İğrenç ve mide bulandırıcı" olarak nitelendirdi.

Avustralya parlamentosunda bazı milletvekillerinin toplantı odalarında cinsel ilişkiye girip mastürbasyon yaptıkları görüntüleri Facebook'ta kurdukları gruplarda paylaştığı ortaya çıkmıştı. Mide bulandırıcı skandalın yol açtığı deprem henüz unutulmamışken, bu kez iktidardaki Liberal Parti'den milletvekilliği yapmış Julia Banks'ın anlattıkları dünya çapında yankı buldu.

Banks, anı kitabında, bir bakanın parlamentodaki oylama sırasında kendisine uygunsuz şekilde dokunduğunu söyledi ancak 2017'deki skandala karışan ismi vermedi. Julia Banks'ın anlatımına göre, gece yarısı yapılan oylama sırasında erkek milletvekili gelip yanına oturdu. Tacizci bakan, bir süre sonra elini Banks'ın dizine koydu.Banks, elini bacaklarında gezdiren ve kalçasına da dokunan bakanın yaptıkları karşısında şoka uğradığını söylüyor: "Müthiş bir utanmazlıktı, inanamadım."

60e3f5d686b24432b8518563.jpg

"KAPIYI KAPATTIM VE..."

O zamanlar 24 yaşında olan Higgins, Mart 2019'da, üst düzey bir Liberal Parti görevlisinin Savunma Bakanı Linda Reynolds'un ofisinde kendisine kanepede tecavüz ettiğini iddia etti. Şubat ayında tecavüz itirafında bulunan Higgings, işini kaybetme korkusu nedeniyle polise gitmediğini söylemişti. İki meslektaş, iddiaya göre Canberra'da bir gece dışarı çıktı ve gece saat 01.50 civarında sarhoş olarak ofise geri dönerek, güvenlik tarafından içeri alındılar.

Kıdemli güvenlik görevlisi Nikola Anderson, çiftin Cuma gecesi ofise geri dönmeleri garip olduğu için onu şaşırttığını söyledi. İkilinin birlikte içeri girdiğini aktaran güvenlik görevlisi Nikola Anderson, şöyle konuştu:

"Beyaz bir kokteyl elbisesi giymişti. Elbisenin üzerinde çimen lekeleri olduğunu fark ettim. Yanındaki kişi de iyi giyimliydi. Gecenin o saatinde ofise girmek istediklerinde şaşırdım."

6059d988adcdeb01f41a3b21.jpg

Anderson, o gece daha sonra kanepede tamamen çıplak halde yatan Higgins'i gördüğünde şok geçirdiğini söyledi. Güvenlik görevlisi, içeri girdiğinde Higgins'in uyandığını, gözlerinin içine bakıp yan döndüğünü söyledi. "Kapıyı açtğımda kadının çırılçıplak şekilde koltukta yattığını fark ettim" diyen Anderson, "Bilincinin açık olduğunu düşündüm, nefes alıyordu. Stresli görünmüyordu. Kapıyı kapattım ve odadan çıktım" diye ekledi.

45 DAKİKA SONRA DÖNDÜ

Güvenlik kamerası görüntüleri, adamın içeri girdikten sadece 45 dakika sonra, saat 02.35'te güvenliğe döndüğünü ve Parlamento Binası'ndan hızla ayrıldığını gösterdi. Güvenlik görevlilerinin iddiasına göre, adamın fazlasıyla acelesi var gibi görünüyordu. Bu sebeple de Nikola Anderson ve o gece görevli olan diğer güvenlik personeli, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anladı.

Avustralya Başbakanı Morrison'un makamına gönderilen isimsiz bir mektupta da kabine üyelerinden birinin 1988'de 16 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği ileri sürülmüştü.Ülke basınındaki haberlerde bu kabine üyesinin Başsavcı Christian Porter olduğuna ilişkin haberler yer almıştı. Tecavüze uğradığını iddia eden kadının Şubat 2020'de polise şikayette bulunduktan sonra haziranda intihar ettiği belirtilmişti.

Avustralya Başsavcısı Porter, iddiaları reddederek görevine devam edeceğini duyurmuştu. Avustralya'da 15 Mart'ta binlerce kadın hemcinsleri için sokaklara dökülmüş ve "Kadınların Adalet İçin Yürüyüşü" düzenlemişti. Gösterilere katılan kadınlar, karşılaştıkları tehlikeli kurum kültürü ve kadın düşmanlığına dikkati çekmişti.

Kaynak: Milliyet

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar