Avsustralya'da halk büyük bir gürültü ile uyandı! Papağan istilası

Avsustralya'da halk büyük bir gürültü ile uyandı! Papağan istilası
Avustralya'nın Shoalhaven bölgesinde yaşayan vatandaşlar büyük bir gürültüyle uyandı. Bölgeye çok sayıda beyaz papağanın istila ettiği kaydedildi.

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki Shoalhaven bölgesinde kaydedilen bir görüntü, şok etkisi yarattı. Corella adıyla bilinen beyaz papağanların bir sokakta yol açtığı kabus, yerel medyadaki haberlerde Alfred Hitchcock'un efsanevi filmi Kuşlar'a benzetildi.

608a8cae55427e0868fb6619.jpg

Nowra ilçesi sakinleri binlerce papağanın gürültüsüyle uykularından uyandığı aktarıldı. Sosyal medyada yayılan görüntüler viral oldu. 

Dev sürü çatıların yanı sıra kaldırım ve yollara kondu, Avustralya medyası Corella'ların inanılmaz derecede yok edici olabileceğini yayınlarında aktardı. Yiyecek arayan beyaz papağanlar özellikle Avustralya'daki çiftçilerin baş belası. Sürüler halinde hareket edip bahçeler ve zirai mahsulleri yağmalıyorlar.

608a8cae55427e0868fb661e.jpg


"YİYECEK ARAMAK İÇİN"
Sydney Üniversitesi'nden vahşi yaşam uzmanı Prof. David Phalen, yeni bir yiyecek alanı bulan sürünün harekete geçmeden önce Nowra semalarında toplanmış olabileceğini söylüyor:

608a8cae55427e0868fb661b.jpg

"Beyaz papağanlar temelde göçebe. Yalnızca yiyecek aramak için giderler. Nowra'da kaydedilen videodaki gibi bir yer bulduklarında, hepsi inişe geçer."

 

608a8cae55427e0868fb6621-2.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar