Avrupa Parlamentosu'ndan İmamoğlu açıklaması!

Avrupa Parlamentosu'ndan İmamoğlu açıklaması!
Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınmasının Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde ciddi sonuçları olacağını ifade etti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınma iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Kati Piri İmamoğlu açıklamasında, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde ciddi sonuçları olacağını vurgulayarak, "Harekete geçmeden önce iki kez düşünmek iyi olur" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından bir iletiye cevap veren Piri, yerel seçimin ardından Türk hükümetinin seçilmiş başkanları görevden almaya başladığını ve şimdi de İçişleri Bakanı Soylu'nun Ekrem İmamoğlu'nu tehdit ettiğini yazdı. Euronews’in haberine göre Piri, "Eğer onu görevden alırlarsa bunun AB-Türkiye ilişkileri için çok ciddi sonuçları olur. Harekete geçmeden önce iki kez düşünmek iyi olur" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir gazetecinin "İstanbul'a kayyum atanacak mı, pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Pazar sabahı açıklayacağım" yanıtını vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Soylu'ya cevap olarak "Polemiklerden nemalanmıyorum" yorumunu yapmıştı.

KAFTANCIOĞLU'NA DESTEK VERDİ

Kati Piri sosyal medyadaki paylaşımları sebebiyle 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na da destek verdi. Piri şu ifadeleri kullandı:

"CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sosyal medya paylaşımlarından dolayı 9 yıldan fazla hapis cezası verilmesi gerçeküstü ve şoke edici. Erdoğan muhalefetin seçim zaferinin intikamını alıyor. Kabul edilemez! Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Kaftancıoğlu'nun arkasında duruyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar