Avrupa Merkez Bankası'ndan 'Libra' açıklaması

Avrupa Merkez Bankası'ndan 'Libra' açıklaması
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Galhau, Facebook’un kendi faydasına kullanabileceği kripto para birimleri kurallarına yönelik kurallardaki açıklıklar sebebiyle şirketin stabelcoini Libra’nın “dikkatli bir şekilde inceleneceğini” söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Francois Villeroy de Galhau'dan Facebook'un kripto para birimi Libra'ya ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

Mevduatlar, kısa dönem devlet tahvilleri veya değerli metaller gibi emtialar tarafından desteklenen stablecoinler kapsamında Facebook’un kripto para birimi projesi Libra da en çok bilinen stablecoin olarak görülürken, Villeroy Libra’yla ilgili şu yorumu yaptı:

“Stablecoinler, Bitcoin gibi spekülatif varlıklardan oldukça farklılar. Bunun yanında, yasa yapıcıların Libra’yi küresel olarak yakından takip etmesi gerekiyor ve inanın, biz de öyle yapacağız.”

Facebook’tan Libra’ya yönelik yapılan son açıklamada, şirketin İsviçre’de lisanslı bir ödeme aracı olarak hizmet verebilmek için başvuruda bulunacağı belirtilmişti. Buna karşılık Villeroy, bankacılık lisansı olmadan bankacılık hizmeti vermenin hiçbir ülkede yasal olmadığını hatırlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar