Avrupa İlaç Ajansı'ndan flaş AstraZeneca kararı

Avrupa İlaç Ajansı'ndan flaş AstraZeneca kararı
Avrupa İlaç Ajansı, koronavirüs salgınına karşı AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen AstraZeneca aşısıyla ilgili flaş bir karar aldı.

Avrupa İlaç Ajansı'ndan AstraZeneca kararı

Avrupa İlaç Ajansı, AstraZeneca aşısı ile aşının uygulandığı yetişkinlerde nadir görülen kan pıhtılaşması arasında olası bir bağlantı bulunduğunu duyurdu. Birleşik Krallık'ta ise hükümet danışmanları AstraZeneca aşısının 30 yaşın altındakilere verilmemesinin önerilmesine karar verdi.

Olası yan etkileri nedeniyle tartışma konusu olan AstraZeneca koronavirüs aşısına dair bir rapor paylaşıldı. Raporda aşının, uygulandığı kişilerde nadiren görülen kan pıhtılaşması vakalarıyla muhtemel bağlantısının bulunduğu belirtildi.

FAYDASI RİSKİNDEN ÇOK

Ancak aşının faydasının riskinden fazla olduğuna tekraren dikkat çekildi.

Aşıyı inceleyen komitenin, uzman grupların tavsiyeleri dahil mevcut tüm kanıtları incelediği açıklandı. AstraZeneca aşısının yan etkilerine nadir olarak görülen "kan pıhtılaşmasının" eklenmesi gerektiğine karar verdi.

Öte yandan, Birleşik Krallık'ta hükümet danışmanları AstraZeneca aşısının 30 yaşın altındakilere verilmemesinin önerilmesine karar verdi. (AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar