Atilla Yeşilada'dan korkutan uyarı! Akaryakıtta tarihin en büyük zammı tehlikesi

Atilla Yeşilada'dan korkutan uyarı! Akaryakıtta tarihin en büyük zammı tehlikesi
Doğu Avrupa'da Rusya - Ukrayna kaynaklı savaş çıkma ihtimali sürerken, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, akaryakıt piyasasını bekleyen tehlikeye dair açıklamalarda bulundu.

Doğu Avrupa'da Rusya - Ukrayna kaynaklı kriz giderek tırmanıyor ve sınıra 170 bin kişilik ordu toplamış durumda. Rus özel güçleri ise Belarus'a da konuşlanırken uzmanlara göre Rus ordusu her an Ukrayna'ya saldırabilir ve bu gelişmeler, akaryakıtta tarihte görülmemiş zamlara neden olabilir.

RUSYA'YA YAPTIRIM TEHDİTLERİ

Milli gazetede yer alan habere göre, ABD ise Rusya'yı Ukrayna'yı işgalini engellemek için yaptırımlarla tehdit ediyor. Bu kapsamda ABD Dışişleri Bakanı Antoni Blinken yaptığı son açıklamada ''Rusya, Ukrayna'ya saldırırsa 18 farklı ekonomik ambargo projesi uygulamaya koyarız'' dedi. ABD Biden ise daha önce yaptığı açıklamada ''Putin, Ukrayna'ya saldırırsa Rusya ekonomisi çöker'' ifadelerini kullanmıştı.

ATİLLA YEŞİLADA'DAN UYARI

Ekonomist Atilla Yeşilada ise yaşanan gelişmeler çerçevesinde ''Rusya, Ukrayna'ya saldırırsa Brent petrol 100 doları aşar'' ifadelerini kullandı. 

100 doları aşması halinde de tarihin en büyük akaryakıt zammının ortaya çıkacağı ifade ediliyor. Ayrıca 80 dolar bandındaki Brent petrol olası bir saldırıda uzmanlara göre petrol fiyatlarını 20 dolar civarında zamma neden olacağı görüşünde. Böyle bir olasılıkta ise akaryakıt özellikle benzin fiyatlarının yükselmesine neden olur.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar