Aşırı kilolu’ kedisini hileyle uçağa aldı! Uçuş milleri iptal oldu

Aşırı kilolu’ kedisini hileyle uçağa aldı! Uçuş milleri iptal oldu
Rus havayolu şirketi Aeroflot, kilosu nedeniyle kabine alınmayan kedisini, check-in esnasında başka bir kediyi tartıya koyarak, yani hile yaparak uçağa bindiren bir yolcunun şimdiye dek kazanmış olduğu mil puanlarını sildi.

Uçağın kabinine alınabilmesi için sekiz kilo olması gereken ancak bu sınırın iki kilogram üstünde olması nedeniyle bagaj kısmında uçması uygun görülen kedinin hikayesi Rusya'da çokça ilgi uyandırmıştı. Kedisinin soğuk ve karanlık bagaj kısmında uçmasına, sahibi Mihail Galin’in gönlü razı olmamış, onu uçağın kabin kısmına almanın bir yolunu bulmaya karar vermişti.

Check-in esnasında daha hafif bir kediyi tartıya koyan Galin, uçuş onay almasının ardından kabine alacağı taşıma kutusuna on kiloluk kedisi Viktor’u geri yerleştirmişti. Galin’in bu hikayeyi anlattığı Facebook iletisi, kısa bir süre içerisinde 16.000 beğeni almıştı.

Ancak Rusya’nın başkenti Moskova’dan Vladivastok kentine yapılan bu uçuşu gerçekleştiren Rus havayolu şirketi Aeroflot, Galin’in hikayesini komik bulmuşa benzemiyor. Nitekim havayolu şirketi, Galin’in Facebook paylaşımında kendi kendini ifşa etmesini takiben olayla ilgili bir soruşturma başlatmış.

Havayolu şirketi yetkilileri, söz konusu soruşturma neticesinde on kilo ağırlığındaki kedisini, yedi kilo ağırlığındaki bir kediyle değiştirerek, Galin’in check-in görevlilerini kandırdığa ve şirket kurallarını ihlal ettiğine karar vermiş.

"400.000 PUAN SİLİNDİ"

Havalanındaki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerle doğrulanan olay nedeniyle Aeroflot, Galin’i, sık sık uçan yolcuların katılabildiği ‘sadık müşteri programı’ndan çıkarmış ve bu süreçte kazanmış olduğu mil puanlarını da silme kararı almış. 

Kedi Viktor’un sahibi Galin’in hesabında silinmeden önce kaç mil puanı olduğu net olarak bilinmiyor. Ancak kendisi bir televizyona demecinde, hesabında neredeyse 400.000 puan birikmiş olduğunu söyledi. Ancak söz konusu bilgi havayolu şirketi tarafından doğrulanmış değil.

"BİR KEDİNİN KALBİNİ KIRDINIZ"

Galin’in check-in görevlilerini kandırarak aşırı kilolu kedisini uçağa bindirdiğini anlattığı Facebook paylaşımı kadar, mil puanlarının silinmesi de Rusya’da tartışmaya yol açtı. Sosyal medya kullanıcılarından birisi havayolu şirketinin bu yaptığının ‘ayrımcılık’ olduğunu savundu ve bunun ‘aşırı kiloluları ayıplamak anlamına geldiğini’ söyledi.

Bir diğer kullancı ise “Bir kedinin kalbini kırdınız! Bunu kimse affetmeyecek” diyerek tepkisini ortaya koydu.

‘Şişko kedilerimizle kimse fark etmeden uçuyorduk, artık bunu yapamayacağız’

Bazılarıysa Viktor’un sahibinin havayolu şirketi kurallarını ihlal ettiğini kendiliğinden ifşa etmesinin, şirketin kurallarını ve uygulamalarını katılaştırmasına sebep olacağından şikayet etti: “Birçoğumuz şişko kedilerimizle oradan oraya kimsenin ruhu duymadan uçuyorduk, şimdiyse bunu artık yapamayacağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar