Aşı randevusu nasıl alınır? TURKOVAC randevuları başladı! 

Aşı randevusu nasıl alınır? TURKOVAC randevuları başladı! 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünden itibaren şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısının yapılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevular açıldı. Randevu almak isteyen vatandaşlar bugünden TURKOVAC aşılarını olabilecekler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu üyeleriyle beraber hatırlatma dozlarını TURKOVAC aşısı ile yaptı. Bakan Koca, bugünden itibaren şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısının yapılacağını duyurmuştu.

TURKOVAC AŞISI RANDEVULARI AÇILDI

Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevular başladı. Randevu almak isteyen vatandaşlar bugünden TURKOVAC aşılarını olabilecekler.

KOCA'DAN AÇIKLAMA

TURKOVAC hatırlatma dozunu olan Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde;

"Özellikle bugün önemli bir gün. Acil kullanım onayını Sayın Cumhurbaşkanımızla müjdesini vermiştik .Yerli aşımızı salgın sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza adıyoruz.

Bildiğiniz gibi Türkiye'nin güçlü bir Aşı geçmişi var. TURKOVAC son 50 yıldan sonra müjdeden başlayıp üretim safhasına gelen ilk yerli aşımız oluyor. En son 24 yıl önce BSC, yani verem aşısı üretilmişti. Ben 50 yıl aradan sonra yüzde 100 yerli Türk bilim insanlarımız tarafından geliştirilen bu aşının tarihi önemde olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu bekleyen birçok vatandaşımız olduğunu biliyoruz. Özellikle hatırlatma dozlarını TURKOVAC'la yaptırmalarını tavsiye ediyorum."

e-nabiz1.jpge-nabiz2.jpg

TURKOVAC AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Yerli aşı için e-Nabız'dan randevu alınabiliyor. Başvuru yapmak için öncelikle e-Nabız resmi sitesi veya mobil uygulamasına giriş yapılıyor. (enabiz.gov.tr)

Daha sonra ana sayfaya gelen "TURKOVAC" veya "3. DOZ TURKOVAC" seçeneklerinden birini seçmek gerekiyor.

Bu işlemlerin ardından başvuru otomatik olarak sisteme kaydedilip incelemeye alınıyor.

Değerlendirmeler sonucunda başvurunun uygun görülmesi durumunda, e-Nabız profilinde kayıtlı iletişim bilgileri üzerinden dönüş sağlanıyor.

Bilindiği gibi vatandaşlar aşı randevularını ALO 182 ve MHRS üzerinden alabiliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar