Aşı olmayan Pınar Pendicak, 8,5 aylık hamileyken koronaya yenildi!

Aşı olmayan Pınar Pendicak, 8,5 aylık hamileyken koronaya yenildi!
Edirne'de bebeğe zarar vereceği endişesiyle Kovid-19 aşısı olmayan 8,5 aylık hamile Pınar Pendicak, koronavirüsten dolayı yaşamını yitirdi.

Aşı olmayan hamile kadın koronaya yenildi!

Edirne'de korona virüse yakalanan hamile kadın, doğum yaptıktan 18 gün sonra yaşamını yitirdi. 28 yaşındaki 8,5 aylık hamile Pınar Pendicak, hamileliğinin 37'nci haftasında ise korona virüse yakalandı. Bebeğine zarar gelebileceği endişesiyle Kovid-19 aşısı yaptırmayan Pendicak, 27 Ağustos'ta Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

18 GÜN ARADAN SONRA...

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi'nde tedavi gören Pendicak, durumu ağırlaşınca yoğun bakıma kaldırıldı. 3 Eylül'de bebeği sezaryen ile alınan kadın, doğumdan 18 gün sonra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BEBEK TABURCU EDİLDİ 

Pınar Pendicak, Edirne Yenişehir Mezarlığı'nda cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazede Pınar'ın eşi Gürol Pendicak da güçlükle ayakta durabildi. Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Pendicak, "Hiçbir şey söyleyecek halde değilim. Çok üzüntülüyüm" dedi. Bir süre kuvözde tedavi edilen Ayaz bebek ise tedavisinin ardından taburcu edildi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar