Aşı olan ödüllendirilecek aşı olmayan buralara giremeyecek!

Aşı olan ödüllendirilecek aşı olmayan buralara giremeyecek!
Korona virüs aşısı olmak istemeyenlere yaptırım kapıda. İddiaya göre, sadece aşı olanların sinema, maç gibi etkinliklere alınması hükümetin gündeminde.

Türkiye'de korona virüs aşılaması devam ediyor. Sonbahar aylarına kadar nufüsun büyük bir çoğunluğunu aşılanması da bekleniyor. Gezici aşı çalışması, sağlık il müdürlükleriyle birlikte yürütülecek. Yaylalar, seralar ve tarlalar için gezici ekipler oluşturulacak.

"POZİTİF AYRIMCILIK"

İddialara göre ise, maçlar, sinema, tiyatro ve konser gibi etkinliklere sadece aşılı olanların alınması gibi "pozitif ayrıştırıcı" yöntemler kullanılabilecek. Aşı yaptıranı ödüllendirmek adına maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere aşısı olanların gitmesine ilişkin planlama tartışılıyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; aşıya en az ilgisi olan 18-35 yaş grubunun sisteme böylece dahil edilebileceği değerlendiriliyor.

Aşı kampanyasının başında aşı olanların bir ay sonra ikinci dozlarına sıra geldiğinde günlük aşı sayısının 2 milyon doza çıkması gerektiği, aksi durumda aşılama oranında gerileme olacağı belirtiliyor.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar