Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Son rakamlar belli oldu

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Son rakamlar belli oldu
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zam çalışmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Temmuz'da memur ve emeklilerin alacakları zam oranları belli oldu. Asgari ücrette de zamlı rakamlar belirlenmeye başladı. Peki asgari ücret Temmuz'da ne kadar olacak? İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME! SON RAKAMLAR BELLİ OLDU

Bir süredir konuşulan temmuz zammı için çalışmaların sinyalleri verilmişti. Bakan Vedat Bilgin asgari ücret zammı konusunda yaptığı son dakika açıklaması ile ücretlilerin yüzünü güldürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik başta olmak üzere çalışmaların başladığı yönündeki açıklamalar "asgari ücrete zam gelecek mi, ne zaman?" sorularının araştırılmasında en önemli kriter oldu.

Temmuz zammı emekli ve memurun yanı sıra ücretliler için de belirleyici olabilir. Asgari ücret zammı ile ilgili kararın da diğerleriyle birlikte temmuzda gelmesi bekleniyor.

Temmuz ayına geri sayım başlamışken rakamlar formüller ışığında hesaplandı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği yönünde açıklamalar geldi.

Asgariye ek zam konusunda son açıklama Bakan Vedat Bilgin''den gelerek yeşil ışık resmen yakılmış oldu.

BAKAN BİLGİN: TEMMUZDA BÜTÜN ÇALIŞANLARIN YÜZÜ GÜLECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu''nun 35''inci Yıl Programı''nda konuştu. Bakan Bilgin asgari ücret ek zam konusunda;

"Türkiye ekonomik dalgalanmalara, enflasyonlara rağmen büyümeyi sürdürüyor. O halde enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumak bizim vazifemiz. Biz emeği, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yani önümüzde Temmuz dönemi var. Çalışanlarımızla bizim sadece kamu emeklileri ile kamu çalışanları ile değil, özel sektör emeklileri ile, Bağ-Kurlularla, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı ''Benim devletim benim yanımdadır'' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır'''' şeklinde konuştu.

TEMMUZ 2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

''Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ek zam gelecek mi, asgari ücret zammı ne kadar olacak'' soruları emekli ve memur Temmuz zammı yaklaşırken en çok arananlar arasında yer alıyor.

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası asgari ücret ile çalışan işçi, emekli ve memur başta olmak üzere Temmuz zammıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek, ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar