Asgari ücrette anlaşılan 2 konu basına sızdı

Asgari ücrette anlaşılan 2 konu basına sızdı
Bir süredir asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı gündemi meşgul ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nihai kararı açıklamasıyla süreç resmen başlamıştı. Kritik toplantı ise bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda iki konuda mutabakat sağlandı.

Asgari ücrete zam bekleyen milyonlarca kişi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kritik toplantısı öncesi önemli açıklamalar geldi. Memur ve emeklilere yapılacak enflasyon farkı zammı, 3600 ek gösterge derken asgari ücret ile çalışanlar da maaşlara zam yapılması için beklentiye girmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yapılan kabine toplantısının ardından asgari ücrete kesin olarak zam yapılacağını açıklamıştı.

İKİ KONUDA MUTABAKAT SAĞLANDI

Açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam eden toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. NTV''de yer alan haberde ilk toplantıdan çıkan mutabakata göre, asgari ücretteki artış temmuz ayından itibaren geçerli olacak ve asgari ücrete vergi muafiyeti, yeni zamla ulaşılan rakam için de geçerli olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar