Asgari ücrete temmuz zammı geliyor mu? Hükümet kanadından iki önemli açıklama

Asgari ücrete temmuz zammı geliyor mu? Hükümet kanadından iki önemli açıklama
Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği temmuz zammı hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yüksek enflasyon ve pazarda yaşanan yangın nedeniyle çalışanların gözünü çevirdiği zam kararı için AKP sözcüsü Çelik'ten ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son açıklama.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI GELİYOR MU? HÜKÜMETTEN YANIT GELDİ

Özellikle büyük şehirlerde yaşanan kira artışı ve gıda enflasyonu nedeniyle zor günler geçiren milyonlarca asgari ücretlinin gözü merakla beklenen temmuz zammında. Çalışanlardan gelen yoğun talep üzerine açıklama yapan hükümet yetkilileri ise yuvarlak cevaplar verip, topu birbirine atmaya devam ediyor.

''GÜNDEMİMİZDE''

Konuya dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete temmuz zammının gündemde olmadığını dile getirmişti. MKYK sonrasında açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise "Asgari ücret dar gelirli vatandaşımız ekonomik olarak koruması gündemimizdedir." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN, ''DAHA ZAMAN VAR'' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan''a Mart ayı içerisinde Temmuz ayında asgari ücrete bir ara zam olur mu sorusu sorulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan o soruya şu yanıtı vermişti; "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir." ifadesini kullanmıştı.

5 BİN 997 LİRAYA YÜKSELECEK

Asgari ücrete bir yılda birden fazla zam gelebilmesi için yasa çıkarılması gerekmediği belirtiliyor. Bunun gerçekleşmesi durumunda ‘Enflasyon farkı’ formülü gündemdeki sıcaklığını artıracak. Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL olarak uygulanıyor. Eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL seviyesine yükselecek. Ancak temmuz zammı gerçekleşirse; aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında artık 2022 yılının ikinci yarısındaki enflasyon dikkate alınacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar