Artık müdürler öğrencilere değil öğretmenlerin de giydiklerine karışıyor!

Artık müdürler öğrencilere değil öğretmenlerin de giydiklerine karışıyor!
Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde 6 öğretmen şort giydikleri gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından seminere alınmadı.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesindeki bir okulda seminer çalışmasına katılan öğretmenlerin şort giydikleri gerekçesiyle toplantıya katılmamaları istendi.

Kemalpaşa ilk ve ortaokulunda dün yaşanan olayda 6 öğretmenden İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Cengiz’in talimatı üzerine toplantıya katılmamaları istendi. Seminere alınmadığı için okul bahçesinde toplantının bitmesini bekleyen öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün talimatına tepki gösterdi.

Öğretmenler, “Okullar hiçbir şekilde pandemi döneminde eğitime hazır değilken, birleştirmelerden dolayı tadilat sürerken Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenlerin kılık kıyafetine takılıyor” dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KABUL ETTİ

Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Cengiz, öğretmenlerin toplantıya ‘şortla’ girmemeleri istediğini kabul etti. BirGün’den Dilan Esen'e konuşan Cengiz, “Şortla toplantıya katılmamalarını söyledim. İstek değil öneride bulundum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENİN KIYAFETİYLE UĞRAŞMAYIN

Öğretmenlerin toplantıya alınmamasına tepki gösteren Eğitim Sen Kemalpaşa Temsilciliği ise şu açıklamayı yaptı:

“Okullarda öğretmenler Covid-19'a yakalanırken, öğretmenler hiç bir kontrol yapılmadan seminerlere çağrılırken, onlarca okul vakalar yüzünden kapatılırken, öğretmenin kılık kıyafeti ile uğraşacaklarına okulları pandemi döneminde eğitim öğretime hazır hale getirmelerini bekliyoruz. Pandemi dönemi eğitimin nasıl olacağının planlandığı bir toplantıya öğretmenlerin alınmamaları sürecin ne kadar bilimsel ilerlediği göstermektedir”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar