Izgarada karışık sebze nasıl yapılır?

Izgarada karışık sebze nasıl yapılır?
Sevilen ızgara yemeklerine bir yenisini daha ekliyoruz. Sebzenin her türlüsünü sevenler için ızgarada karışık sebze yemeğini sizler için derledik.

Izgarada karışık sebze nasıl yapılır?

İşte sevilen ızgarada karışık sebze yemeğinin tarifi:


Malzemeler

2 adet kabak
2 adet patlıcan
4 adet domates
3-4 adet akdeniz yeşillikleri
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet sarı dolmalık biber
150 gr peynir
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 yaprak taze fesleğen
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yeterince tuz


Yapılışı

Fıstıkları zeytinyağında kavurun. Kavrulduktan sonra bir miktar zeytinyağı ve fesleğenle blenderdan geçirerek sos haline getirin. Tuzunu ve karabiberini de ekleyin.
Sebzeleri iri iri doğrayın, domatesleri kalın kalın dilimleyin.
Domates dilimlerinin üzerine peynir dilimleri koyun, üzerine kırmızı toz biber serpip peynirler eriyene kadar fırınlayın.


Sebzeleri önce hazırladığınız sosa batırın sonra zeytinyağında hafifçe kavurun. Ardından fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 2-3 dakika kadar pişirin.
Sebzeler piştikten sonra servis tabağında küçük yuvarlak kalıplara üst üste koyarak şekil verin. Yanına peynirli domates ve akdeniz yeşilliklerinden koyun. Baharat ilave edip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar