Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi?

Çerkes tavuğu nasıl yapılır? Çerkes tavuğu tarifi?
MasterChef programında yarışmacılardan Çerkes tavuğu yapılması istendi. Söz konusu yarışma sonrası gündeme gelen Çerkes tavuğu için gerekli malzemeleri ve tarifi sizler için derledik.

Çerkes tavuğu, televizyonda yayınlanan MasterChef programıyla Türkiye'nin gündemine girdi. Yarışma jürisi tarafından yarışmacılardan Çerkes tavuğu yapılması istenirken, Çerkes tavuğu tarifi vatandaşlar tarafından da merak konusu oldu. 

Adından da anlaşılacağı üzere Çerkeslere ait bir lezzet olan Çerkes tavuğu, Türk mutfağında da sıkça tüketiliyor. 

Haberimizde, Çerkes tavuğu tarifini sizler için derledik. Basit malzemelerle hazırlanabilen Çerkes tavuğu için gerekli malzemeler ve hazırlanışının detayları şu şekilde: 

Malzemeler: 

1 adet bütün tavuk

2 diş sarımsak

3 dilim bayat ekmek içi

1,5 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı tavuk suyu

sos için yağ

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tarif: 

Suda haşladığınız tavuğu derilerinden ayrı olarak lif lif ayırın. Bayat ekmek içlerini 1 bardak tavuk suyu ile ıslatın. Cevizleri iyice ezin. (Bir tülbent yardımı ile ezdiğiniz cevizleri sıkın ve çıkan yağı sos içinde kullanmak üzere ayırın).

Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırın. Bu malzemeye tavukları da ilave edin. Ayırdığınız ceviz yağı ile kırmızı biberi kızdırıp üzerine gezdirin.

Genelde ceviz yağı az çıktığı için bunu tereyağı ile de yapabilirsiniz. 1 gün dinlendirin. Yoğun bir kıvam varsa sos dökmeden önce üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebilirsiniz. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar