İrem Yaman: Olimpiyat kotası için mücadele edeceğim

İrem Yaman: Olimpiyat kotası için mücadele edeceğim
Tekvandoda ülke kotası alan ve aynı sıklette rakibi olan Hatice Kübra İlgün ile olimpiyat için mücadele eden İrem Yaman, başarılı olacağına inandığını söyledi.

Tekvandocu İrem Yılmaz, kariyerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kazandığı başarılara vurgu yapan 24 yaşındaki milli tekvandocu, “Olimpiyatlara katılmak için puan veren son 4 yılın (2016-2019) uluslararası turnuvalarında toplamış olduğum puanlarımla Dünya Tekvando Federasyonu ranking sıralamasında ilk 3 sıraya girerek ülkem adına olimpiyatlara katılmaya hak elde ettim. Bu 4 yıllık süre içerisinde 2 kere Grand Prix şampiyonluğu, 2 kere Üniversiade Oyunları şampiyonluğu, 3 kere Avrupa şampiyonluğu, ayrıca ilk Grand Slam şampiyonluğunu, 2 kere dünya şampiyonu ilk kadın sporcu unvanını kazandım. Olimpiyatlarda altın madalyaya en yakın aday olarak kendimi ispatlamış bulunmaktayım. Hatta bu süreçteki şampiyonalarda en güçlü rakibim olan iki olimpiyat şampiyonu Jade Jones’u iki defa sayı farkı ile yendim ve Dünya Tekvando Federasyonu tarafından dünyanın en iyi sporcusu seçildim” dedi. 

"PUANLARIM GÖZ ARDI EDİLDİ" 

“Yıllardır emeklerimle kazandığım puanların bir önemi kalmadı” diyen İrem Yaman sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu süreçte turnuvalara aynı olimpiyat sıkletinde yarıştığımız diğer sporcu yarışlara devam ederek dereceler elde etti. Fakat elde etmiş olduğu dereceler sonucunda aldığı puanlarla benim önüme geçememesine rağmen federasyonumuz puan olarak diğer sporcunun benim önüme geçtiğini söyleyerek, 22.10.2019 tarihlerinde bir duyuru yayınlayarak, diğer sporcu ile seçme yapılması kararı alındı. Seçme müsabakasından 2 gün önce federasyon sitesinde tekrar bir yazı yayınlayarak 4 yıllık süreçte kazandığım tüm puanları göz ardı ederek, aralık ayında yapılacak Grand Prix müsabakasında en iyi dereceyi elde eden sporcu olimpiyatlara katılacak, denildi. Yani aslında hem seçmenin bir önemi kalmadı hem de benim yıllardır emeklerimle kazandığım puanların bir önemi kalmadı. Ancak yine de seçme müsabakası yapıldı. Ben seçmeyi kazanarak Avrupa Şampiyonası’na katıldım. Avrupa Şampiyonası’nda son iki olimpiyat şampiyonu İngiliz sporcuyu 13 sayı farkla yenerek şampiyon oldum. Şampiyonluğumdan 2 gün sonra Dünya Tekvando Federasyonu tarafından sporcu sıralaması açıklandı ve şampiyonada kazandığım puan eklenmeden dahi diğer sporcunun benim önüme geçmediği görüldü. Yani haksız yere seçme yapılmış oldu.”
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar