Trump'tan tarihi oylama öncesi açıklama

Trump'tan tarihi oylama öncesi açıklama
ABD Başkanı Donald Trump, azledilmesine yönelik Temsilciler Meclisi'nde yapılacak oylama öncesinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Trump, "Herhangi bir suç bulamadılar, bu yüzden her yönetimin başından beri yaptığı gibi kongre suistimali yaptılar" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi'nde görevini kötüye kullanmak ve Kongre’yi engellemek suçlamalarıyla azledilmesine yönelik yapılacak oylama öncesinde sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İki aşamalı azil sürecinde bu akşam ilk olarak Temsilciler Meclisi’nde Trump’ın azledilmesi için oylama yapılacak. 

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada isyan ederek, kötü bir şey yapmadığını, suçlamanın korkunç olduğunu ve bunun bir başka başkanın başına asla gelmemesi gerektiğini söyledi.

"HERHANGİ BİR SUÇ BULAMADILAR"

Trump ayrıca, "Sadece başkana zarar vermek istediler. Uygun bir soruşturma yapma niyetleri yoktu. Herhangi bir suç bulamadılar, bu yüzden her yönetimin başından beri yaptığı gibi kongre suistimali yaptılar" ifadelerini kullandı.

Trump, 'Yaptıkları tek şey Beyaz Saray'a gelen beyefendinin asla kolay bir nefes almasına izin vermemek oldu. Tek istedikleri onu azletmek. Buna seçildiği günden hatta yemininden hemen sonra başladılar. Fakat bu başkan Washington'a geldi ve dedi ki, 'Washington'ı temizleyeceğim. İnsanlara yardım edeceğim' Büyük vergi kesintisi yaptı, askeriyemizi güçlendirdi. Ona kızgınlar çünkü ne yapacağını söylediyse yaptı. Tarih kayıtlarına geçecek, en iyi zamanlardan birini yaşıyoruz" dedi. Trump'ın Cumhuriyetçilerin kontrolündeki ABD Senatosu'nda azledilmesi için 20 Cumhuriyetçi senatörün saf değiştirmesi gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar