SGK'dan sevindiren haber geldi! Toplu para ödemesi geliyor...

SGK'dan sevindiren haber geldi! Toplu para ödemesi geliyor...
Ödemeye hak kazanabilmek için gerekli şartları taşıyan vatandaşların SGK kapsamında yazılı dilekçe vermeleri ve talebe uymaları gerekmektedir. Peki, SGK tarafından verilen toplu ödeme nedir, kimlere verilir, hangi koşullarda ve nasıl alınır? Herkesi şaşırtan tüm detaylar netleşti…

SGK’nın bu zor günlerinde ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar gelmeye devam ediyor. Evlilik hazırlığı yapan vatandaşlara 12 veya 24 ay ön ödeme seçenekleri ile fırsatlar sunuluyor. Uygulamaya yaş sınırları dahil edilmeyecektir. SGK’nın bu zor günlerinde ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar gelmeye devam ediyor. Evlilik hazırlığı yapan vatandaşlara 12 veya 24 ay ön ödeme seçenekleri ile fırsatlar sunuluyor. Uygulamaya yaş sınırları dahil edilmeyecektir.

Ödemeye hak kazanabilmek için gerekli şartları taşıyan vatandaşların SGK kapsamında yazılı dilekçe vermeleri ve talebe uymaları gerekmektedir. Peki, SGK tarafından verilen toplu ödeme nedir, kimlere verilir, hangi koşullarda ve nasıl alınır? Herkesi şaşırtan tüm detaylar netleşti… İhtiyaç sahibi vatandaşlara maddi yardım ödemeleri SGK tarafından sağlanmaktadır. Evlenmeyi düşünen ve nakit ihtiyacı olan vatandaşlara SGK yardımı yapılmaya devam ediyor. Yapılacak yazılı talepler nedeniyle 12 veya 24 ay avans ödeme imkanlarına başvurulması gerekmektedir. Yetim aylığı, anne ve babası ölen kadınlara SGK tarafından verilmektedir. SGK alanında meslek hayatına devam eden kişilerin kızları evlenene kadar bu haklardan yararlanabilecektir. Başvurularda yaş sınırı olmayacak.

Yetim aylığı alırken evlenmeye karar veren kadınların da yetim aylığı kesiliyor. Kadınların evlilik sırasında mağdur olmaması için 12 veya 24 aylık kısmi ödemeler peşin yapılıyor. Çeyiz parası almak için vatandaşların SGK kurumlarına giderek dilekçe ile başvurmaları gerekiyor. Anne veya babalarından yetim maaşı alan genç kızlar, evlilikleri süresince 12-24 maaşa kadar devletten çeyiz parası alabilecekler. Tek yapmaları gereken başvurmak. (kredi.biz.tr)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar