İstanbul'da kar esareti! (Dakika dakika tüm gelişmeler)

İstanbul'da kar esareti! (Dakika dakika tüm gelişmeler)
Özellikle mesai bitişiyle birlikte hızını artıran ve o saatten bu yana da da özellikle Avrupa yakasında aralıksız olarak yağışını sürdüren kar İstanbul'u esir aldı. Yoğun yağışa yollarda yakalanan milyonlarca İstanbullu evine ulaşmak için saatlerce trafikte kaldı. İşte dakika dakika İstanbul'u esir alan kar felaketi...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır. İşte İstanbul'da dakika dakika tüm gelişmeler...

İSTANBUL'DAN DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

(SAAT 23.30) BEYLİKDÜZÜ-AVCILAR ARASI TRAFİK TAMAMEN DURDU 

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Haramidere Rampası'nda trafik iki yönlü durdu. Metrobüs seferlerinin de zaman zaman durduğu bu kesimde binlerce kişi yollarda saatlerce mahsur kaldı. Metrobüslerden inen yolcular uzun süre tipi altında yürümek zorunda kaldı.

(SAAT 22.57) VALİ YERLİKAYA DUYURDU: KAMUDA GÖREVLİ MEMUR, İŞÇİ VE DİĞER PERSONEL YARIN TAM GÜN İZİNLİ SAYILACAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur,işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır." açıklamasında bulundu. 

otogar-1.jpg

(SAAT 21. 58) OTOGARLARDAN ARAÇ ÇIKIŞLARI 08.00'E KADAR DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışların yarın saat 08.00'e kadar durdurulduğunu açıkladı. Yolcular otogarda saatlerdir bekliyor.
Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşerilerim. İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın (salı) saat 08.00'e kadar durdurulmuştur. Önce sağlık, önce güven" ifadelerini kullandı.

SEFERLER İPTAL OLDU

Kar yağışı nedeniyle Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda şehirler arası otobüsler ve yolcuların beklediği görüldü. Bir otobüs firmasının uzun yol şoförü, "Rize'ye gidecektik ama seferler iptal oldu. Kısmetse yarına gideceğiz. Valilik'ten kesin emir geldi yollar kapalı olduğundan dolayı şu anda çıkış yapamıyoruz. Yarına kadar mecbur bekleyeceğiz. Yollar açılırsa gideceğiz" dedi. Kuşadası'na gitmek isteyen bir yolcu ise, "Otobüsümüz 23.00 aracıydı. Gidemiyoruz, mağduruz şu anda. Yoğun kar dolayısıyla" diye konuştu. 

otogar.jpg

(SAAT 21.45) İSTANBUL'DA KAR NEDENİYLE YOLLAR KAPANINCA YÜRÜDÜLER

İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu. Başakşehir ve Beylikdüzü'nde kapalı yolda beklemek istemeyenler yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı. Başakşehir'de bazı yerlere otobüs seferleri yapılamayınca vatandaşlar kestirme yolu kullanarak evlerine gitti. Vatandaşların kar nedeniyle zorlukla yürüdükleri kameraya yansıdı.

(SAAT 21.21) UÇUŞLAR DURDU, YOLCULAR HAVALİMANINDA KALDI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah 04.00'a kadar uçuşların durduğu İstanbul Havalimanı'nda şehir içine ulaşım da durunca yolcular havalimanında kaldı. 

havalimani-1.jpg

İstanbul'da öğle saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndan gerçekleşmesi planlanan tüm seferler 04.00'a kadar iptal edildi. Seferleri iptal olan yolcular bilet değişikliği için, bilet satış ofislerinin önünde kuyruk oluşturdular. Yolcular, şehir içi ulaşımın da durması nedeniyle havalimanında kalmak zorunda kaldı.

Ukrayna'ya gitmek için havalimanına gelen ancak yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre uçakta beklemek zorunda kalan Direr Servi ise, "Bizi uçağa aldılar. Uçakta yaklaşık bir saat bekledikten sonra uçuşun olmayacağı ve iptal edildiği söylendi. Bizi uçaktan geri çıkardılar. Biz de biletlerle ilgili değişime geldik. Yarın sabah uçağı değiştirip oradaki fuara yetişmemiz gerekiyor. Biletimizi değiştirip sabah tekrar gitmeye çalışacağız" dedi. 

(SAAT 21.14) ARNAVUTKÖY'DE YÜZLERCE ARAÇ YOLDA MAHSUR DURUMDA

Arnavutköy Boğazköy mevkiinde yüzlerce araç yoğun kar yağışı altında mahsur kaldı. Zincirleme kazanın meydana geldiği yolda mahsur kalanlar saatlerdir araçlarında bekliyor. Mahsur kalanlardan bazıları araçlarında yakıtın azaldığını belirterek yardım istedi.

kpk-kar-yagisi-istanbul.jpg

(SAAT 19.18) İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINDA YOĞUNLUK

İstanbul’da iş çıkış saatlerinde kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım araçlarında aşırı yoğunluk oluştu.

İstanbul'un büyük bölümünde akşam saatlerinde yollarda trafik durma noktasına geldi. Bazı bölgelerde ise araçlar hiç ilerleyemedi. Araçlarıyla çıkmayıp, toplu ulaşım araçlarını tercih edenler, istasyon ve duraklarda aşırı yoğunluk oluşturdu.

kar-9.jpg

BAHÇELİEVLER'DE OTOBÜS DURAKLARINDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Bahçelievler'de, kar yağışı nedeniyle aksayan ulaşımda vatandaşlar, duraklarda uzun süre otobüs bekledi.

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde işe ya da evine giden vatandaşlar, D-100 Karayolu'nun Bahçelievler mevkiindeki otobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu. Kar yağışı nedeniyle trafik yoğunluğu artarken, toplu taşıma araçları ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar, otobüs duraklarında uzun süre bekledi.

bahcelievler-otobus.jpg

"MİLLET KAR YAĞACAĞINI BİLE BİLE KABAK LASTİKLE YOLA ÇIKAR"

Durakta bekleyen Ali Safa, "Yapacak bir şey yok. Kar yağar, yollar etkilenir. Trafik tıkanır, arabalar yolda kalır. Millet, kar yağacağını bile bile kabak lastikle yola çıkar. Kaza yapar. Başkalarının ulaşımını engeller" dedi.

"40 DAKİKADIR BEKLİYORUM"

Salih İlhan ise "Hava muhalefeti çok fena. İnsanlar koşturarak işe gitmeye çalışıyorlar. İşe gidiyorum. Servisi bekliyorum ama yolda kalmış. 40 dakikadır bekliyorum. Geç kaldık ama yapacak bir şey yok" diye konuştu.

(SAAT 17.57) KÜÇÜKÇEKMECE D-100'DE TRAFİK DURDU

Küçükçekmece D-100 güney yolunda trafik kar nedeniyle durdu. 

İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle Küçükçekmece D-100 güney yolu Edirne istikametinde trafik durdu. Sürücüler kayan araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücülerin zor anlar yaşadığı D-100 karayolunda belediye araçları çalışma yapıyor.

Aracıyla yolda kalan Orhan Demirtay, "Olay zaten görülüyor ama arkadaşlar çok acemi. Karda gitmeyi bilmiyorlar. Lastikleri de düzgün değil. Acemilikten yani bir sürü insan bunlar yüzünden mağdur oluyor" dedi.

Bir saattir yolda kaldığını belirten bir başka sürücü, "Yolda kaldık. Bir anda bastırdı. 3'te yola çıktık o saatten beri yollardayız. 1 saattir trafikteyiz herkes hazırlıksız yakalandı. Bu lastiklerle bu yola çıkılmaz" diye konuştu.

(SAAT 17:47) HAVALİMANINDA KARGO TERMİNALİNDE ÇÖKME

İstanbul Havalimanı'nda kargo terminalinde çökme meydana geldi.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medyahesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Havalimanı'nda Turkish Cargo'ya hizmet sunan tesisimizin çatısında biriken kar kütleleri ve fırtına nedeniyle çöküntü meydana gelmiştir. Oluşan durumdan hiçbir çalışma arkadaşımız zarar görmemiştir, süreç yakından takip edilmektedir" denildi.

ucak-kargo-coktu.png

(SAAT: 17:34) TÜM OTOGARLARDA ÇIKIŞLAR DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur.

(SAAT 17:26) CEVİZLİBAĞ'DA KAR YOĞUNLUĞU

Cevizlibağ'da yoğun kar yağışı nedeniyle iş çıkışında yoğunluk yaşanıyor. D 100 Edirne istikametinde trafik durdu.

İstanbul'da etkisini arttıran yoğun kar yağışından dolayı Cevizlibağ D 100 Edirne istikametinde trafik durdu. Metrobüsü kullanmak isteyen yolcular yoğun kar yağışı altında yürümekte zorluk çekti.

(SAAT 17:10)  KGM: TRAKYA TARAFINDAN İSTANBUL'A GİRİŞLER KAPATILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Trakya tarafından İstanbul'a girişlerin kapatıldığını duyurdu.

KGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Trakya tarafından İstanbul'a girişler yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapatılmıştır. Araçlar uygun alanlarda bekletilecektir. Trakya tarafından İstanbul yönüne gelecek olan sürücülerin trafiğe çıkmaması gerekmektedir" denildi. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar