İhtiyaç sahipleri için destek müjdesi! Tek seferlik veya düzenli nakit para...

İhtiyaç sahipleri için destek müjdesi! Tek seferlik veya düzenli nakit para...
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı nakit destek ödemelerine kimler nasıl başvuru yapar? Hangi kurumlar nakit para, aylık veya tek seferlik devlet desteği sağlar? İşte 2022 yılı nakit para yardımları.

Nakit para yardımı ödemeleri özel durumları olan, çalışamayan, sosyal güvencesi olmayan hanelere sağlanır. Hane içinde yaşayan aile bireylerinin hiçbir geliri olmaması durumunda aylık düzenli destek parası sağlanır. Ancak ailenin içinde bulunduğu durum geçici ise tek seferlik ödemeler yapılır.

YARDIMLAR HANGİ KURUMLAR ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞİYOR?

Sosyal yardım programları kapsamında sağlanan destek ödemelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temel kurum pozisyonunda... Bakanlığın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü vatandaşlara desteği ulaştıran birim konumunda bulunuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ise vatandaşlara ulaşılmasını sağlayan aracı kurum.

2022 YILINDA HANGİ YARDIM PROGRAMLARINDAN FAYDALANILIR?

2022 yılında Aile Bakanlığı desteklerinden yararlanmak isteyenler, araştıranlar için sağlanan nakit yardımların bazılarını ödeme detayları ile aktarıyoruz. İşte 2022 yılı nakit yardım programları. 

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı; 2 ayda bir ödenir.

Öksüz Yetim Yardımı; Anne vefat etmiş ise  baba, baba vefat etmiş ise anne, her ikisi de vefat etmiş ise çocuğa bakan kişiye ödenir.

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı aylık ödenir.

İşe Yönlendirme Yardımı yılda 3 defa ödenir.

İşe Başlama Yardımı: yılda bir defa ödenir.

Elektrik Tüketim Desteği: aylık ödenir.

Yaşlı ve Engelli Aylığı Aylığı: aylık ödenir. 

NAKİT PARA YARDIMI BAŞVURULARI

Vatandaşlar sosyal yardımlar için e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. E-Devlet üzerinden başvuru yapamayanlar başvurularını SYDV birimlerinden yapacaklar. Bu birimler kaymakamlık binasında yer alırlar. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar