Düzenli gıda yardımı müjdesi! 2022 yılıyla birlikte bakın ne kadara çıkıyor...

Düzenli gıda yardımı müjdesi! 2022 yılıyla birlikte bakın ne kadara çıkıyor...
2022 yılında gıda yardımı almak isteyenler için Vakıflar Genel Müdürlüğü başvuruları başladı. Düzenli verilen VGM gıda yardımı başvuruları hanede yer alan kişi sayısına göre veriliyor. Kalabalık aileler için sağlanan gıda yardımı miktarı 28.5 kilograma kadar çıkıyor. VGM yeni dönem başvuruları için hem sağlanacak destek tutarlarını hem de başvuru şartlarını açıkladı.

2022 gıda yardımı başvuruları başladı. Gıda yardımı nasıl alınır? Erzak yardımı desteği için internetten e-Devlet başvurusu var mı? Gıda yardımı için başvuru onayı hangi şartların sağlanması durumunda verilir? Tüm soruların yanıtı haberimizde.

BAŞVURU ŞARTLARINI AÇIKLADI

VGM bünyesinden gıda yardımı almak isteyenler için iki temel şart açıklandı. VGM'nin web sitesinden duyurulan bu iki şartın sağlanmaması durumunda başvurular onaylanmaz. Kurum web sayfasından ilan ettiği açıklama metninde şu bilgileri verdi. İşte VGM gıda yardımı başvuru şartları. 

VGM Gıda Yardımı; Vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüzce 81 il merkezinde kuru gıda yardımı verilmektedir.

SGK Bağkur gibi sosyal güvencesi olanlar gıda ve erzak yardımı alamazlar. Bunun dışında hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olanlara da gıda yardımı ödenmez. Bunun dışında 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar gıda yardımı alabilirler. 

NE KADAR DESTEK ALINIR?

1-2 kişilik aileler için VGM 14 kg gıda yardımı sağlamaktadır.

3-4 kişilik aileler için VGM 21.5 kg gıda yardımı sağlamaktadır.

5 kişilik veya daha kalabalık aileler için VGM 28.5 kg gıda yardımı sağlamaktadır.

VGM GIDA YARDIMI BAŞVURU ADRESİ 2022

"Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu" kurumun web sitesinden bulunup doldurulacak. Ardından bu evrak vatandaşların yaşadıkları şehirdeki il müdürlüğüne teslim edilerek başvuru yapılacak. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar