Trabzonspor'dan Galatasaray'a son 5 dakika sürprizi!

Trabzonspor'dan Galatasaray'a son 5 dakika sürprizi!
Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı lider Trabzonspor'a son 5 dakikasına 1-0 önde girdiği maçta 2-1 mağlup oldu.

Galatasaray, Süper Lig'in 23. haftasının kapanış mücadelesinde Trabzonspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar karşılaşmanın ilk yarısını Cicaldau'nun 31. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 galip tamamladı. Bordo-mavililer ise 84. dakikada Bakasetas ve 90. dakikada Visca ile bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından yenilmezlik serisini 7 maça çıkaran Trabzonspor 54 puana yükseldi, ligde üst üste 4. mağlubiyetini alan Galatasaray ise 27 puanda kaldı.

Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak, Galatasaray ise Alanyaspor'a konuk olacak.

galatasaray-ic-2.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

90' GOL! Trabzonspor, Visca ile skoru 2-1 yapıyor.

84' GOL! Trabzonspor'da Bakasetas mükemmel bir gol ile skora eşitliği getiriyor.

68' Emre Kılınç'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top top savunmadan geri geliyor.

51' Anastasios Bakasetas'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top Fatih Öztürk'te kalıyor.

47' Edin Visca'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Anastasios Bakasetas'ın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Fatih Öztürk topu kornere çelmeyi başarıyor.

36' Anthony Nwakaeme'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

galatasaray-ic-5.jpg

31' GOL! Galatasaray, Cicaldau ile öne geçiyor!

30' Galatasaray, penaltı kazanıyor!

29' Galatasaray atağında Kerem Aktürkoğlu ceza sahasında yerde kaldı. Oyuncular yine penaltı bekliyor.

galatasaray-ic-3-002.jpg

20' Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top farklı şekilde auta çıkıyor.

11' Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ömer Bayram'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Vitor Hugo kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

3' Pozisyonun devamında Halil Dervişoğlu'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin yanından auta çıkıyor.

3' Alexandru Cicaldau'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top top savunmadan geri geliyor.

1' Hakem Atilla Karaoğlan maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Galatasaray başlıyor.

galatasaray-ic-4.jpg

TORRENT’İN GALATASARAY MACERASI 3’TE SIFIR İLE BAŞLADI

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, sarı kırmızılı takımın başında olduğu 3 maçı da kaybetti. İspanyol teknik adamın yönetimindeki Galatasaray, Atakaş Hatayspor deplasmanında 4-2, iç sahada Kasımpaşa’ya 3-1 ve yine iç sahada Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçların ardından Torrent, Galatasaray kariyerine 3’te sıfır ile başlamış oldu.

galatasaray-ic-6.jpg

TARAFTARDAN YÖNETİME VE OYUNCULARA TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının maçta 2-1 geriye düşmesinin ardından oyunculara ve yönetime yoğun tepki gösterdi. Taraftarlar, “Yönetim istifa”, “Burak Elmas istifa”, “Koskoca kulübü rezil ettiniz” tezahüratlarında bulunurken, oyunculara da ıslıkla tepki verdi. 

galatasaray-ic-7.jpg

İLK 11'LER

Galatasaray: Fatih (İsmail), Yedlin, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Cicaldau, Berkan, Morutan, Kerem, Halil

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Hugo, Denswil, Puchacz, Berat, Dorukhan, Visca, Bakasetas, Nwakaeme, Cornelius

VAR HAKEMLİĞİNİ ÖZGÜN YANKAYA YAPTI

Spor Toto Süper Lig'in 23.haftasında bu akşam Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. NEF Stadı'nda saat 19.00'da başlayan mücadeleyi hakem Atilla Karaoğlan yönetti.

Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yaptı. Müsabakanın 4.hakemi ise Onur Özütoprak...

Maçın VAR hakemliğini Özgün Yankaya yaptı. Yankaya'ya Hakan Ceylan ve Kerem Ersoy eşlik etti.

230120221227303135222-1-001.jpg

Özgür Yankaya, dün oynanan Yeni Malatya - Beşiktaş maçında da VAR koltuğunda görev almıştı.

HER ŞEY SON 5 DAKİKADA DEĞİŞTİ!

Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki haftanın maçı, aynı zamanda iki taktik ustasının kapışmasına sahne oldu. Yıllarca Guardiola'nın taktik danışmanlığını yapan Domenec Torrent, kritik mücadelede farkını ortaya koymaya kararlı çıktığı maçın son 5 dakikasında yediği iki golle karşılaşmayı mağlup bitirdi.

'BÜYÜK FEDAKARLIKLAR YAPTIK'

Üst üste Sivasspor ve Giresunspor'la berabere kalan Trabzonspor cephesinde ise Galatasaray derbisi çıkış noktası olarak görülüyordu. İstanbul yolculuğu öncesi son taktik antrenmanda öğrencileriyle konuşan teknik direktör Abdullah Avcı, "Ligin lideri biziz ve buralara hiç kolay gelmedik.

Çok büyük fedakârlıklar yaptık, şimdi daha fazlasını yapma zamanı. Bu işe ne kadar inandığınızı ve gücünüzü Galatasaray maçında herkese gösterin. Maksimumunuzu sahada verin. Oyun disiplininden kopmadan, 90 dakika boyunca planımıza sadık kalarak galip geleceğiz. Size güveniyorum" dedi.

GALATASARAY'DA SON DAKİKA

Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Muslera, Diagne, Işık Kaan Arslan ve Alpaslan Öztürk’ün forma giymesi beklenmiyor. Milli takımlarıyla Afrika Kupası’na giden Mohamed ile Sofiane Feghouli de Trabzonspor karşılaşmasında olmayacak. Kırmızı kart cezası 1 maça inen Taylan ile sarı kart cezasını tamamlayan Berkan ise görev verilmesi halinde sahadaki yerini alabilecek.

TRABZONSPOR'DA SON DAKİKA

Lider Trabzonspor, bugün önemli isimlerinden yoksun şekilde Galatasaray deplasmanına çıktı. Sakatlıktan yeni yeni kurtulan Djaniny ve Trondsen'in yanı sıra Abdülkadir Ömür İstanbul'a götürülmedi. Yusuf Erdoğan ile Hüseyin Türkmen kart cezalısı. Sezonu kapatan Gervinho'ya ek olarak Kouassi Afrika Kupası'nda, Koita'nın ise hastalığı var. Bordo-Mavililer'de toplam 8 eksik bulunuyor.

SON 11 MAÇ 1 GALİBİYET

Süper Lig’de oynadığı son 11 karşılaşmada 1 galibiyet alan Cim Bom, 6 mağlubiyet, 4 beraberlik elde etti. Bu süreçte toplam 26 puan kaybeden Sarı- Kırmızılılar'ın, düşme hattıyla arasında sadece 4 puanlık bir fark kaldı.

galatasaray-ic.webp

3 HAFTADIR KAZANAMIYOR

Galatasaray, ligdeki son 3 maçında tek puan dahi alamadı. Ligde son galibiyetini Antalyaspor karşısında elde eden Sarı-Kırmızılılar daha sonra oynadığı 3 karşılaşmada Giresun, Hatay ve Kasımpaşa'ya mağlup oldu.

İÇ SAHADA KAYIP YOK

Aslan'ın bu sezon kendi evindeki performansı da geçmiş yıllara göre ciddi düşüşte. Ligde 11 maçı iç sahada oynayan Sarı-Kırmızılı ekip, 5 galibiyet alırken, 6 maçta puan kaybetti, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Evinde 11 gol atan Galatasaray, kalesinde 12 gol gördü.

SARI KIRMIZILILARDA PROVA TAMAM

Galatasaray'da Trabzonspor maçının taktik provası dün yapılan antrenmanla tamamlandı. Teknik direktör Torrent, karşılaşmada sahaya süreceği 11'i bu idmanda denedi. Sarı-Kırmızılı ekibin, önde baskı ve hücuma yönelik bir planla sahaya çıktı. Yaklaşık 50 dakika karşılaşmayı önde götüren Galatasaray son 5 dakikada yediği iki golle maçı kaybetti.

 

f9015155b68e4ade8a420e1fdbaa2d9e.jpg

ASLAN AVCISI NWAKAEME

Sivas ve Giresun maçlarında yokluğu fazlasıyla hissedilen Anthony Nwakaeme, bugün ilk 11’de derbiye başladı. Böylelikle taraftarların dört gözle beklediği Visca-Nwakaeme kanatları da ilk kez sahne alacak. Bu sezon 6 gol, 7 asistlik performans sergileyen Nijeryalı yıldız, Galatasaray maçlarını ise farklı bir motivasyonla oynuyor. 32 yaşındaki futbolcu, Aslan’a rakip olduğu daha önceki 7 karşılaşmada 3 gol, 2 asistlik skor katkısı gösterdi. 

DERBİLERDE 7 PUAN

Trabzonspor, bu sezon ezeli rakipleriyle oynadığı 3 lig maçını da kaybetmedi, 9 puanın 7’sini hanesine yazdırdı. İlk yarıda 2-0 geriden gelip Galatasaray’la 2-2 berabere kalan Bordo-Mavililer, Fenerbahçe’yi de 1-0 geriden dönüp 3-1 mağlup etti. Beşiktaş ’ı ise deplasmanda 2-1’lik skorla yıktı. Hedef, bugün de seriyi galibiyetle devam ettirmek.

CORNELİUS'A ÖZEL PLAN

Son 7 lig maçında 6 gol atan Cornelius çok formda... Teknik direktör Abdullah Avcı, hücumda Danimarkalı yıldızın daha çok topla buluşturulmasını istedi. Nwakaeme ile Visca’nın yanı sıra bek oyuncuları Puchacz ve Peres’e de sık sık orta yapmalarını söyleyen Avcı, Cornelius’un özellikle hava toplarındaki üstünlüğünden faydalanmayı planlıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar