Emekli memur zammı hesaplama tablosu 2022: En düşük en yüksek memur ve emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL oldu, zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Emekli memur zammı hesaplama tablosu 2022: En düşük en yüksek memur ve emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL oldu, zamlı maaşlar ne zaman yatacak?
Memur ve emekli maaş zammı geçtiğimiz 3 Ocak 2022 tarihinde netleşmişti. Ek zam konusu da meclisin onayına sunuldu. Şimdilerde vatandaşlar yeni ve zamlı maaşlarını almadan önce konuya ilişkin olarak "2022 memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu, zamlı maaşlar ne zaman yatacak?" sorularına yanıt arıyor. İşte 2022 Ocak ayı Memur ve emekli maaş zammı hesaplama ekranı ve tüm detaylar…

Memur ve emekli maaş zammı hesaplama ekranı son dönemde gündemde yer almaya devam ediyor. 2022 yılının ilk yarısına ilişkin zam oranı Ocak ayının ilk Pazartesi gününde duyurulmuştu.

Milyonların beklediği açıklamanın ardından emeklilere 25.5 oranında zam yapıldığı ifade edilirken memurlarda bu oranı yüzde 30.5 olmuştu. Öte yandan zamlı maaşlarını almadan önce "2022 Memur ve emekli zammı ne kadar, kaç TL oldu, zamlı maaşlar ne zaman yatacak?" soruları yanıt aramaya başladı. İşte Memur ve emekli zammı 2022 ile ilgili detaylar…

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN VERİLECEK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarını her zamanki ödeme tarihinde alacak. SSK emeklileri için zamlı maaşlar 17-26 Ocak tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri maaşları ise 25-28 Ocak tarihleri arasında hesaplara yatacak. Memur emeklileri ise maaşlarını zamsız olarak aldıkları için emekli maaş zam farkları 15 Ocak'ta hesaplara yatacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Memurların maaşlarına yapılacak zam oranı ise yüzde 28'den yüzde 30,5'e çıkarıldı. Erdoğan emekli maaşlarına yapılan zam ile ilgili olarak "Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak.' ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı son dakika açıklamasında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşları 1.500 liradan 2.500 liraya çıkarıldığını duyurdu Bu artıştan sonra düşük maaş alanların zamları yüzde 66'nın da üzerine çıkmış oldu.

2022 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından memur ve emeklilere ek zam konusuyla ilgili şunları söyledi:

Emekli memur zammı 2022 hesaplama tablosu! En düşük en yüksek memur ve emekli maaş zammı ne kadar, kaç TL oldu, zamlı maaşlar ne zaman yatacak?
Memura yüzde 30 buçuk zam yapıldı. Memurların maaşında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurların toplu sözleşme zammını da yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN YATAR?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş yatırılacak.

EK ZAM VE TABAN MAAŞLARINI İÇEREN YASA TASARISI KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Yapılan görüşmeler sonrasında emeklilere ek zammı ve taban maaşın yükseltilmesini de içeren torba yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Tasarı genel kurulda da oylandıktan sonra Cumhurbaşkanı'nın onayından sonra yürürlüğe girecek. Böylece ek zamlar da enflasyon artışlarına eklenebilecek.

YAPILAN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 6 AYLIK MI GEÇERLİ OLACAK?

Emekliliğe hak kazanan tüm vatandaşlar aldıkları aylık emekli maaşlarına yıl içinde biri Ocak diğeri de Temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alıyor. Eski SSK'lı ve Bağ-Kur'lu emeklilerin maaşına 6 aylık enflasyon oranı kadar yani yüzde 25.5 oranında zam yapıldı. Bu zam yılın ilk 6 ayı için geçerli olacak ve Temmuz ayında yılın ikinci yarısı için zam oranı yeniden masaya yatırılacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar