'Bugün ne yemek pişirsem?' diye düşünmeyin! | İşte pratik tarifler

'Bugün ne yemek pişirsem?' diye düşünmeyin! | İşte pratik tarifler
'Bugün ne yemek pişirsem?' sorusuna pratik tarifler cevap verdik. İşte sizin için hazırladığımız bugünün menüsü...

'Bugün ne yemek pişirsem?' diye düşünmeyin...

'Bugün ne pişirsem?' telaşına bu tariflerle son veriyoruz. Nefis ve pratik günlük yemek tariflerinin bugünkü menüsünde, başlangıcımızı köz domates çorbası tarifiyle yapıyoruz. Ardından evde mangal lezzetinde tavuk kanat yemek isteyenleri özel mangal soslu kanat tarifimizle karşılıyoruz. Yanında ise mis gibi tereyağlı bulgur pilavı eşliğinde....

Köz Domates Çorbası Tarifi

5 tane domates

1 tane kapya biber

1 tane soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 bardak su 

Domatesleri, biberi, soğanı, sarımsakları irice doğrayın. Hepsini fırın tepsisine koyduktan sonra 180 derece önceden ısıttığınız fırında sebzeleri közleyin. Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyun. Üzerine unu koyun ve unun kokusu çıkıp hafif kahverengileşinceye kadar kavurun. Közlenmiş sebzeleri tencereye ekleyin, bir iki dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Ardından suyunu ekleyip kıvama gelinceye kadar blenderdan çektirin. Afiyet olsun.

Mangal Soslu Tavuk Kanat Tarifi

1 paket tavuk kanat

1 adet soğan 

2 diş sarımsak

2 kaşık yoğurt

1 tatlı kaşığı domates salçası

3 kaşık zeytinyağı ya da sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz biber

Soğanı rendeleyin, suyunu sıkın. Sarımsağı rendeleyin. Soğan suyunu, rende sarımsağı, yoğurdu karıştırın. İçine domates salçasını ekleyin. Yağla birlikte kekik, karabiber, tuz ve toz biberini katın. iyice karıştırın. Püf nokta: Tavuk kanatlarına enlemesine iki çizik atarsanız sos içine girip daha lezzetli olacaktır. Tavuk kanatlarını sosa bulayın, eğer vaktiniz varsa en az 1 saat dinlendirin. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tereyağlı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı tel şehriye

1 su bardağı bulgur

2-2.5 bardak su (tercihen tavuk suyu)

Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresine alın. Üzerine tel şehriyeleri ekleyin. Şehriyelerin rengi değişinceye kadar kavurun. Ardından bir kaç kere yıkadığınız bulgurları tencereye ekleyin. 5 dakika kadar daha kavurun. Üzerine sıcak suyu yavaşça ilave edin. Suyunu çekip bulgurlar şiştiğinde dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Gavurdağı Salatası Tarifi

4 adet domates

3 adet yeşil biber

1 adet kuru soğan 

7-8 tane taze sap nane

4-5 dal taze soğan

7-8 dal maydanoz

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yarım çay bardağı zeytinyağı 

2 yemek kaşığı nar ekşisi

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz, sumak

Gavurdağı salatasının en önemli özelliği bütün malzemelerin incecik doğranmış olmasıdır. Domatesleri, biberi, soğanları, yeşillikleri incecik doğrayın. İçine zeytinyağı, limon, nar ekşisi ekleyin. Tuz ve sumak ile çeşnilendirin. Afiyet olsun.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar