Arsa satışlarında rekor artış

Arsa satışlarında rekor artış
Koronavirüs salgınından sonra oluşan yaşam biçimi arsalara olan ilgiyi artırdı. Bu da arsa satışlarının geçen yıla oranla yüzde 20 yükselmesine neden oldu.

Arsa satışlarında rekor artış

Bu yıl arsa satışında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20'lik artış yaşandı. Ocak-ekim döneminde toplam 368 bin 215 arsa satışı yapıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Türkiye'de mart ayından itibaren salgın süreci nedeniyle her alanda olduğu gibi gayrimenkul alım satımında da daralma yaşandığına vurgu yaptı.

KREDİ FAİZLERİNİN DÜŞMESİNİN ETKİSİ VAR
Buna bağlı olarak alınan tedbirler kapsamında kredi faizlerinin düşmesiyle alanda "patlama" yaşandığını belirten Adlı, "Faizlerin düşmesi kredileri ciddi anlamda cazip hale getirdi, böyle olunca da talep arttı." dedi.

"HOBİ BAHÇELERİ ÖN PLANA ÇIKTI"
Arsa alımında insanların daha çok hobi bahçelerine yöneldiğini anlatan Adlı, hobi bahçelerinin alım satımının kooperatif hissesi şeklinde yapıldığını, tapuda işlem yapılmadığı için de bu bilgilerin kayıtlara geçmediğini anımsattı.

368 BİN 215 ARSA SATILDI
Genel Müdür Adlı, arsa satışına ilişkin, "Ocak-ekim döneminde toplam 368 bin 215 arsa satışı gerçekleşmiştir, geçen yıla göre arsa satışında yaklaşık yüzde 20'lik bir artış söz konusu. Bu satış işlemlerinden 23 bin 702 satış ipotekli olarak yapılmıştır. Arsa satışlarında en fazla işlem yapılan iller de konut satışıyla paralel. Bu iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Gaziantep, Adana, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ'dır." bilgisini verdi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar