Arnavutköy'de ilk muhtar çalıştayı

Arnavutköy'de ilk muhtar çalıştayı
İYİ Parti Arnavutköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen çalıştaya İYİ Parti İl Başkanı S.Buğra Kavuncu, Yerel Yönetimler Başkanı Erhan Özkan İyi Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Tuncay Aktürk, İyi Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Yaşar ve çok sayıda muhtar katıldı. Çalıştayda, mahallelerin yönetimi ve idaresi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu, şikayet ve öneriler dile getirildi.

GÜNBOYU SİNAN YAŞAR

İYİ Parti Arnavutköy ilçe Teşkilatı, mahalle muhtarlarıyla çalıştay düzenledi. Arnavutköy'de ilk kez düzenlenen muhtar çalıştayı İYİ Parti Arnavutköy teşkilatı tarafından organize edildi. Çalıştay, İYİ Parti il başkanı S.Buğra KAVUNCU, Yerel Yönetimler Başkanı Erhan ÖZKAN, İYİ parti Arnavutköy İlçe Başkanı Tuncay Aktürk İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Yaşar ve Arnavutköy mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşti.

Belediye Meclis üyesi İsmail Yaşar'ın sunumu ile gerçekleştirilen çalıştayda, hem muhtarlarla mahalleler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu hem de İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanlığının gerçekleştirdiği etkinlikler, yapım aşamasında olan projeler, muhtar ziyaretleri sonrasında verilen önergeler konuşuldu. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda Arnavutköy muhtarları ve İyi Parti temsilcileri belediyenin sorunlarında hasbihal oldu. Arnavutköy İl Başkanı S.Burhan KAVUNCU tüm bu müzakerelerden sonra dile gelen aksaklıklara yönelik çalışmalara derhal başlayacaklarını belirterek, " Gerekli notları arkadaşlarımızla aldık.

Siz değerli muhtarlarımız vatandaşın kurum olarak başvurdukları ilk yersiniz. Teknolojiden önce her bir başvuru ilk muhtarlarımızdan başlardı. Muhtarlarımızın dile getirdiği sorun ve şikayetler bizler için çok önemli. Daha önceden de muhtarlarımızın şikayetlerini meclise sunduğumuz önergelerle giderdik. Bazı şikayetlerin giderilmesi mümkün oldu. Reddedilmiş olan ve bugün de şikayet olunan aynı konuları tekrardan bildireceğiz. Tüm muhtar adaylarına katılımları için teşekkür ediyorum" dedi.

İYİ Parti İlçe başkanı Tuncay Aktürk de "Muhtarlarımızla toplantılarımız her zaman olduğu gibi devam ediyor. Sorunlar biraz çok olduğu için haliyle uzun sürdü.


Muhtarlarımız onların mecliste sesi olduğumuz fikrindeler. Üzerine çalışıp edip mecliste öneri ve şikayetlerimizi dile getiriyoruz. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" İfadelerine yer verdi.

MUHTARLAR YEREL YÖNETİMLERİN BEL KEMİĞİDİR

Çalıştayda birçok önemli projeden bahsederek, hem yaptığı sunum hem de açıklamalarıyla dikkat çeken İyi Parti Meclis Üyesi İsmail Yaşar, muhtarların değişim ve gelişim için en ön sırada olduklarını belirterek, "Vatandaşla temas kuran ilk ve önemli basamak muhtarlık. Yerel yönetimlerin bel kemiği konumundalar. Bildirdiklerini her eksiğin ardından sorumluluk bizlerdedir. Biz bu sorumluluğumuzun farkındayız ve insana hizmet için buradayız.

Bizim elimizin uzanamadığı, gözümüzden kaçan her detay için muhtarlarımızdan ricamız bizlere bildirilmesidir. Muhtarlarımızla görüşmelerimiz bundan sonra daha da sık olacak. Arnavutköy halkı için hep daha iyisini isteyen enerjide bir lyi Parti kadromuz var. Bu enerji, birbirimize bağlılığımızla çözemeyecek sorunumuz yok. Muhtarlarımıza; katılımlarından, öneri ve fikirlerinden, şikayetlerinden ve samimiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TOKİ DEĞİL HALKIMIZ KAZANACAK

Hükümetin çılgın proje olarak anlattığı Kanal İstanbul projesinde vatandaşa her şeyin tam olarak anlatılmadığını ve bu şekilde olması halinde toprak sahiplerinin mağdur olacağını dile getiren Ismail Yaşar, "Şu anki projeye göre, bizlerden alınacak olan arazilerin %45'lik bölümü 18. madde ya da devlete ayrılan pay gereği kesilecek. Bu dilim belediye tarafından devlet kurumu olarak gösterilen TOKİ'ye komik rakamlarla satılıyor veya devredililiyor. Kimse bundan bahsetmiyor çünkü işlerine gelmiyor. Biz diyoruz ki imar konusunda vatandaşımız kazanacak. Kimse Anavutköy halkını uyutamaz.

Belediye uhtesinde kalan araziler Arnavutköy halkının menfaatleri doğrultusunda değerlendirilmelidir. Kendi içimizden imarlarla birlikte yapıp pay yine halkımızda kalacak. Örneğin;100 dönümlük arazinin inşaatı bittiğinde bu kez vatandaşımız en az 200 dönüm arazi parası kazanacak. Sonuç olarak arsası olan vatandaşımız Kanal İstanbul projesinde yer alırsa kazanması gereken paranın sadece 4te birini cebine koyabilecek. 

Biz Arnavutköy'üz. Biz TOKİ'ye ya da bu rantın peşinde koşanlara kendimizi ezdirmeyeceğiz. Her vatandaşımız kendi arazisine ister ev yapıp istediği fiyata satacak ister imara verip kârını cebine koyacak. Rantçıların ellerini cebimizden çıkarma vakti geldi de geçiyor" diye konuştu.

50 PROJE DEDİLER İKİ KIRAATHANE DÖRT KUTÜPHANE AÇTILAR

Mevcut belediyenin gelişen teknoloji ve değişen dünya standartlarında biraz geride kaldıklarını Arnavutköy halkının daha fazlasina ihtiyacı olduğuna değinen Ismail Yaşar, "Seçim öncesi projelere bakıyoruz. 50-60 proje. Seçime bir yıl kalmış sadece 2 kıraathane 4 tane de kütüphane açılmış. Çok kıymetli topraklarda yaşıyoruz, sadece kıraathane ile yetinmek bu halka haksızlıktır.

Gençlerin maddi desteğe, kadınların güvenle sığınacakları merkezlere, çocukların okullara, birçok kişinin de yeni istihdam noktalarına ihtiyacı var. 2021 dünyasında konumuz artık "altyapı, ulaşım "olmamalı. Mevcuttaki tüm sorunları çözebilecek güce sahip insanlarız." ifadelerini kullandı.

Bir kıvılcımdık alev olduk şimdi koskoca bir ateş olduk İyi Parti meclis üyesi ve sanayici İsmail yaşar, 55 proje'nin sunumu yaptı. Projeler içinde "
Konut Hakkı, Otopark Kapalı Pazar, Güvenlik Okulu, Poligon, Sosyal Tesis, Üniversite, dikey tarım, turizmi canlandırma, konaklama" gibi önemli başlıkların yer aldığı ve projeleri muhtarla ile paylaştı. Projelerin içerikleri ve görselleri herkesi oldukça heyecanlandırdı.

MERKEZİYETSİZ YÖNETİME GEÇECEĞİZ

Geleneksel yönetimle artık her vatandaşa yardımcı olmanın imkansız olduğunu vurgulayan İsmail Yaşar, " Şu anda tanıdığı olmadan hiç kimse ne mahallesindeki sorunu ne de kendi bireysel sorununu dile getirebiliyor. Dile getirse bile çözeme kavuşturması çok uzun zaman alıyor. Beldesinde, mahallesinde, sokağında ya da kendi bireysel olarak bir eksiği olan vatandaşımızın sorununu doğrudan bildirebileceği sistem kuracağız. Artık bu olumsuz duruma son vereceğiz.

Konu ne olursa olsun belediyeye ait bir sistem olacak ve doğrudan vatandaşla iletişim halinde olacak. Vatandaş sorununu hem görsel hem de yazıya dökerek sisteme yükleyecek. Her belediye çözebileceği basit sorunları pireye yorgan yakmadan çözecek.

Böylece küçük sorunlar birikip büyük sorunlara yol açmayacak. Vatandaşa yardımcı olmaya ve devletine hizmet etmeye gönül verenlerle yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

GELECEĞİN PROJESİ ARNACOIN

Arnavutköy Belediye meclis üyesi İsmail Yaşar hem Arnavutköy'ün bugünkü durumunu, çözüm odaklı geleceği ve yapılan organizasyonları ve hazırlanan çalışmaları muhtarlarla paylaştı. Meclis üyesi ve sanayici İsmail Yaşar, "sanal para olarak bilinen coin hakkında ise Arnavutköy halkını heyecanlandıracak projeler ortaya koydu.

Yasar" Dünya piyasası artık coinler üzerinden dönüyor. Öyle projelere imza atacağız ki arnavutköy ikametinde olan herkesin belediyeye ait olacak olan coinde hissesi olacak. Adını da şimdiden aldık. Arnacoin. Örnekler veriyorum. Arnavutköyde olan bir fabrikadan bir beyaz eşya satıldığında arnacoinimizde para birikecek. Bir marul bir elma bir arazi satıldığında arnacoine gelir olacak.

Vatandaşın cebinden bir şey çıkmayacak ama vatandaşımız Arnavutköy'de ikamet ettiği için gelir sağlayacak. Belediye, halkına bu tür hizmetler de verecek. Devir değişiyor. Değişime ayak uyduracağız. Bu projelerle güzel günler göreceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar