Armağan Çağlayan'ın programında dikkat çeken anlar... Davutoğlu: "Bilseydim giymezdim"

Armağan Çağlayan'ın programında dikkat çeken anlar... Davutoğlu: "Bilseydim giymezdim"
Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konuk olduğu Armağan Çağlayan'ın programında giydiği kareli ceketin bir partinin sembolü olduğunun söylenmesi ve anlamının olup olmadığının sorulması üzerine "Bilseydim giymezdim" diyerek ceketini çıkardı.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Armağan Çağlayan'ın Gör Beni isimli Youtube programına konuk oldu.

Programa gri kareli bir ceketle katılan Davutoğlu'na Armağan Çağlayan'ın sorduğu "Üzerinize giydiğiniz kareli ceket bir siyasi partinin sembolü gibi oldu bir dönem. O kareli ceketlerin bir anlamı var mı?" sorusu üzerine programda eğlenceli dakikalar yaşandı.

"BİLSEYDİM GİYMEZDİM"

Davutoğlu, soruya verdiği yanıtta "Çok basit cevap vereyim. Kareli ceketin bir anlam taşıdığını bilseydim giymezdim" dedi.

Ahmet Davutoğlu, programda arka fonun siyah olduğunun program öncesinde söylendiğini ve bu sebeple mümkün olan en açık renkli ceketi seçmeye çalıştığını söyledi.

Armağan Çağlayan'ın "Siz Başbakanken de kareli ceketler giyiyordunuz. Biz hepimiz oturduk onlara siyasi anlamlar yüklemeye çalıştık" demesi üzerine Davutoğlu, "Sabahleyin Sare hanıma dedim ki arka fon simsiyahmış. Arkadaşlar mümkün olan en açık renkli ceketi giymemi söylüyor. Baktık çoğu lacivert, mavi bu şekilde. Bir de kıravat takmak istemedim sohbetin doğası resmi bir havaya bürünmesin diye. Keşke sizin gibi yapsaydım da bu soruya muhatap olmasaydım"ifadelerini kullanarak ceketini çıkardı ve "Alın, bu anlam gitti" dedi.

Ahmet Davutoğlu Çağlayan'ın, Tanıl Bora'nın kareli ceketler üzerine yazısını hatırlatması üzerine ise "Genellikle biz devlet hayatında ya lacivert ya siyah ceketler giyiyoruz. Dğerileri de kareli ama lacivert falandı. Şimdi lacivert de bu fonda gözükmez diye elimdeki tek ceketi giydim. Böyle bir yoruma tabi olunca şimdi de çıkardım. Bilseydim en başta gömlekle otururdum da Tanıl Bora'nın makalesini teyit etmek zorunda kalmazdım"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar