Ardahan'da binlerce vatandaş Meral Akşener'e dert yandı

Ardahan'da binlerce vatandaş Meral Akşener'e dert yandı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ardahan’ın Göle ilçesinde büyük bir ilgi ile karşılaştı. Akşener’in etrafını saran yüzlerce vatandaş, dertlerini anlatmak adeta birbirleri ile yarışması dikkat çekti.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’nin gündemini belirleyen gezilerini Ardahan’da sürdürüyor. Akşener’in Ardahan’daki duraklarından biri olan Göle ilçesinde karşılaştığı manzara dikkat çekti. Akşener’in Göle’de büyük bir ilgi ile karşılandığı görülürken, vatandaşlar dertlerini anlatabilmek için adeta bir birleriyle yarıştılar.

Akşener, dertli vatandaşları dikkatle dinlerken, vatandaşların bir hayli tepki olduğu gözlendi.

Akşener, Ardahan’ın Göle ilçesi ziyaretinde vatandaş ile mitig düzenleyerek sohbet etti. Akşenere, “Dertler bitmiyor. Esnaf konuşurken hayvancılık, hayvancılık konuşurken göç meselesi dile getiriliyor. Ormanı konuşurken kuraklık geldi kuraklığı konuşurken TİGEM geldi. Bir ilçede bu kadar problem mi olur. Göle’den bütün vatandaşlar göç etmiş. Mecliste arkadaşlarımız Göle’yi öne çıkaracak bu problemleri anlatacağız. Öte yandan Z kuşağının en büyük problemi dayı yeğen ilişkisi vatandaşlarımız bunları bize dile getiriyor. Dayısı olan işe giriyor olmayan işsiz kalıyor. Sorumlu kişileri buraya getireceksiniz hesap verecek” dedi. Akşener konuşması sırasında sık sık sözü vatandaşlara bırakarak sorunlarını anlatmalarını istedi.

Esnafların yakın ilgisi ile karşılaşan Akşener toplanan kalabalığa programda olmamasına rağmen hitap etti. Akşener esnafla bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi. “İki dükkan arasında 10 kişi yolumu kesti derdini anlattı. Seçmen velinimettir anlayışı unutulunca siyasetçi ve vatandaş biraraya gelemiyor. Toplumu şuculuk buculuk ile bölerek yapılan siyaset nedeniyle vatandaş görünmez oldu. İki adım yerde besicilerimiz önüme geçti." Kuraklığın kendilerini ne hale getirdiğini adeta ağlayarak anlattı.

Akşener konuşurken vatandaş “samanın kilosunu 2.5 liraya alıyoruz, nerede yardım yapıyor. Hayvanlarımız ölmek üzere bize yardımcı ol” diye isyan etti. 41 ile kuraklık sebebiyle yardım edileceğini söylediniz. Ama Ardahan’ın bunun dışında olduğunu ifade ettiniz. Bir kardeşimizin arazisine çöküldüğünü söylediniz. Ormanlarımızın satıldığını söylediniz, çocuklarınızın işssiz olduğunu söylediniz. Bir kardeşimiz “Orman işletmelerinde bazı memurların içip içip nara atışından midemiz bulanıyor” dedi. Amacım burada konuşulanları Türkiye’nin gündemine getirmek. Bugün söylediklerinizi meclisin gündemine getireceğim. İlk grup konuşmamda bunları Türkiye’nin gündemine taşıyacağım. Ürettiğimiz çözümleri kamuoyu ile paylaşacağız. Esnaf müşteri kazanmak için iyi hizmet eder. Esnaflar bu söyleyeceğimi anlar. Siyasette bugün seçmen dövülüyor, sövülüyor. 5 maaşla danışmanlar varken senin çocuğun işsiz. 250 bin lira alan devlet görevlisi var senin çocuğun işsiz haram olsun. Bir vatandaş 350 dönüm arazisinden 15 balya ot aldım diyor.

Bir vatandaş Meral Akşener’in konuşması sırasında söz alarak “Meral Hanım ben Gaziantepliyim. Gaziantep’de Gaziantep halkının 2 katı göçmen var. Sizden tek bir isteğim kendi ülkemizi bize versinler göçmenleri çıkarsınlar.” dedi.

Akşener “Dertler bitmiyor. Esnaf konuşurken hayvancılık, hayvancılık konuşurken göç meselesi dile getiriliyor. Ormanı konuşurken kuraklık geldi kuraklığı konuşurken TİGEM geldi. Bir ilçede bu kadar problem mi olur. Göle’den bütün vatandaşlar göç etmiş. Mecliste arkadaşlarımız Göle’yi öne çıkaracak bu problemleri anlatacağız. Öte yandan Z kuşağının en büyük problemi dayı yeğen ilişkisi vatandaşlarımız bunları bize dile getiriyor. Dayısı olan işe giriyor olmayan işsiz kalıyor. Sorumlu kişileri buraya getireceksiniz hesap verecek. Ben hesap verebilirim benle ilgili çok şey söylendi de çok şükür hırsız diyen olmadı. Amacım sizinle el ele verip seçmeni velinimet yapmak bunu da bilin.

Akşener konuşurken bir başka vatandaş Akşener’e “Sizden ricamız devletin bizden satın aldığı toprakları geri vermesidir lütfen bunu dile getirin.” dedi. Akşener’e bir başka vatandaş ise “Bizim Z kuşağının en büyük sorunu dayı yeğen ilişkisi. Orman işletmelerinin mülakatlarına gittim. Gittiğimizde otobüsdeki arkadaşlarımız dedi ki bir liste verildi kesinlikle onlar girecek denildi. Ben parkurları gayet dereceyle tamamladım. Sorulan soruların hepsine doğru cevap verdim. Evşme gidip 1 hafta sonuçları bekledim. O torpillilerin ikisi şuan işe başladı çalışıyor. Benim nasibimi yiyerek evlerine ekmek götürüyorlar.” dedi. Mitingde bir vatandaş da söz alarak “bizim tek derdimiz iş aş. Kuraklık bizi perişan etti. Bir ara dönüm başı 200 lira verileceği söylendi” dedi. Başka bir vatandaş ise “bizi işle kandırdılar. İktidara gelince milleti kapının önüne koydular. Burası hayvancılık memleketi yapılan apartmanları kime satacaklar.” dedi.

İYİ Parti Lideri Akşener’e İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türk Dünyası Politikaları Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Sosyal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, İYİ Parti Erzurum milletvekili Naci Cinisli, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, GİK üyeleri Erdal Sarı Zeybek, Rıdvan Uz ve partililer eşlik etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar