Arda Turan: 4-5 yıl daha üst düzey oynarım

Arda Turan: 4-5 yıl daha üst düzey oynarım
Milil futbol Arda Turan, kendisine yöneltilen eleştirilerin ardından ilk kez konuştu.

Başakşehir ile sözleşmesinin fesih eden ve şu anda hiçbir kulüpte forma giymeyen milli futbolcu Arda Turan, hem kariyerine hem de futbol gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Arda Açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"ÜST DÜZEYDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM" 

Futbol yaşantısını sürdüreceğini ve fizik olarak kendisini iyi hissettiğini dile getiren yıldız oyuncu, "Futbol yaşantım tabii ki devam edecek. 33 yaşındayım ben ve daha çok oynayabileceğim dönemler olabilir. Başakşehir'e maddi anlamda fazla yük oluyordum. Göksel ağabey de tanıdığım bir dostum, bir büyüğüm. Birbirimizle karşılıklı olarak anlaşıp sözleşmeyi feshettik. Bundan sonra benim hayatımda 3, 4, 5 sene çok daha güzel futbol yaşantısının olacağını düşünüyorum. Ahmet ağabey (Bulut) ile de konuşuyoruz, sadece önemli olan doğru tercihi yapmam, nerede oynamam gerektiğini doğru bulmam. Kendimi iyi hissettiğim, mutlu olabildiğim yerde oynamak istiyorum. Çünkü açıkçası biraz son senelerde futbol oynamaya çalıştım, top oynamayı unuttum. Yani sevdiğim işi, sevdiğim hareketleri yapmayı, mutlu olmayı unuttum. Futbol oynarken çünkü o kadar çok futbol dışı gündem oldu ki bu beni birazcık yordu. O yüzden ilk hedef mutlu olabildiğim yerde futbol oynamak" ifadelerini kullandı.

"HENÜZ BİTMEDİM" 

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in birleştirici yönüne dikkat çeken Arda Turan, "Şenol hoca ile ilgili; gerçekten bir defa birleştirici tavrı, insanları olumluya yönlendirmesi, tavrı muhteşem. Çok da başarılı oldular. Kendisine hem bir Türk vatandaşı olarak, hem bir futbolcu, spor adamı olarak teşekkür ediyorum, çok gururlandırdılar bizi. Şenol hoca benimle ilgili hep iyi şeyler söylemeye çalışıyor, iyi niyetli şeyler söylemeye çalışıyor. Anlıyorum ki bana destek çıkmaya çalışıyor. Sadece arada işte Arda'yı biz bitirdik, diyor. Aslında biz de bitirdik, kendi hataları da vardı gibi söylemler söylüyor. Tabii ki hatalarım oldu ama kimsenin bittiği falan yok yani işin özünde ben 3 ay sonra yeniden futbol oynamaya başladığında 3-5 maç oynadığımda herkesten daha iyi oynayabilirim. Hâlâ eski Arda gibi en iyi futbolcu gibi oynayabilirim. Bu söylediklerimi sakın yanlış anlaşılmasın; ben Şenol hocanın benim için çok iyi şeyler söyleyip, çok iyi dilekleri olduğunu biliyorum ama bazen psikolojik olarak Arda'yı biz bitirdik dediğinde, kendim, annem babam bunu gördüğümde insan isterseniz bir üzülüyor, bir düşünüyor. Anlıyorum, iyi niyetinden, birleştiriciğinden hiç şüphem yok. Hatta mili takımı tekrardan bir araya getirip birleştirdiği için kendisine sonsuz teşekkür ederim" açıklamasında bulundu."

"FATİH HOCA İLE İYİ BİR İLİŞKİMİZ VAR" 

Devre arası transfer döneminde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile görüşmesine de değinen Turan, şunları kaydetti:

"İnanın bana hocayla benim aramda konuştuklarım sadece bir baba-oğul, ağabey-kardeş gibi konuşmaydı. Transferle ilgili ya da gel-git ile ilgili konuşmadık. Böyle şeyleri söyleyemeyiz zaten hocaya, utanırız yani bir saygısızlık olmasın, başka bir şey olmasın diye konuşmayız. Güzel bir ortamda baba-oğul gibi bana destek veren, hani birbirimizi toparlayıcı bir konuşmaydı, onun dışında başka bir şey yoktu. Sonrasında Sayın Başkanımız böyle yani böyle uygun gördü. Zaten yazılı açıklamamda da belirttim, sonuna kadar saygılıyım. Galatasaray ne zaman bize hizmet et derse biz gider o zaman hizmet ederiz, hangi şartta, ne şekilde isterlerse. Fatih hocayla görüşmem; hocam nasılsın, iyi misin, başarılar, konuşmasıydı. Biz böyle konuları utanırız konuşmaya. Hoca da sağ olsun basında gerekeni söylediği için böyle şeyleri konuşmaya gerek yok. Hoca ile ilişkimiz bir baba-oğul, ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde devam ediyor. Bu olayların arasında benim için en önemli ve beni en çok mutlu eden şey bu ve başka bir şey istemiyorum."

"İNSANLAR BENİ KISKANIYORMUŞ" 

Çevresindeki insanlara çok değer verdiğini ancak aynı değeri göremediğini belirten Turan, "Çok başarılı oldum, bu normal yani işin özü bu. Bazen insanların kıskandığı bir seviyeye çıktığımı düşünüyorum, bunu sonradan gördüm. Ben sanıyordum ki insanlar hep benim yanımda, bana destek çıkıyor. Yanımdaki birçok insan beni kıskanıyormuş. Bu seviyeye çıkarsanız sizin yaptığınız hataları insanlar daha çok göstermek ister ama bunlarla yaşamayı öğrendim. Bunlar benim için artık bir problem değil. Onlara da daha olumlu bakmayı düşünüyorum. Tabii benim onlara yaptıklarımı hiçbir zaman yapmadılar. Bu insanın fıtratı ondan öyle davranıyor diye ben öyle davranmak zorunda değilim. Hiç kızmıyorum, bunlar olabilir. Benim hayata bakış açım bu şekilde. Arda'nın ne yaptığını bilmeleri daha önemli. Onlar o mahcubiyeti her zaman hissedeceklerdir diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar