Apple Watch Series 7 tanıtıldı

Apple Watch Series 7 tanıtıldı
California’da düzenlenen Apple Event etkinliğinde Apple’ın yeni akıllı saati Apple Watch Series 7 tanıtıldı. Apple Watch 7 ile birlikte büyük ekranlı tasarıma geçiliyor ve pek çok yeni özellikler sunuluyor.

Apple'ın yeni saat modelinde radikal bir değişikliğe gideceği ve düz kenarlı tasarıma geçeceği iddia ediliyordu. Tüm bu dedikodular yalan çıktı. Yenilik olarak yalnızca daha büyük ekran getiriyor. iPhone, iPad ve iMac modellerinin kenarlarını düzleştiren Apple, akıllı saat için böyle bir değişikliğe gitmedi.

Bugüne kadar ki en büyük ekranlı Apple Watch olma özelliği taşıyan Apple Watch Series 7, 41 mm ve 45 mm kasa seçenekleri ile satışa çıkıyor. Önceki modeller 40 mm ve 44 mm kasa boyutları ile satılıyordu. Apple, çerçeveleri incelterek ekranı büyütüyor ve bu sayede eski kayışların Apple Watch 7’de kullanılabilmesine imkan tanıyor. Önceki modellerden geçiş yapacak kullanıcıların yeni kayış almasına gerek kalmayacak.

Donanım Haber imzasını taşıyan habere göre, suya ve toza dayanıklılık olarak IP6X ve WR50 sertifikalarına sahip. Yeni Apple Watch ile renk seçenekleri çoğaldı. Siyah, gümüş, mavi, kırmızı ve koyu yeşil renklerini tercih edebilirsiniz.

saat-2.webp

Ekran özellikleri

Apple Watch Series 7 45 mm boyutundaki versiyonu, 44 mm boyutundaki eski versiyonlara göre 1,78 inç büyüklüğündeki ekrandan 1,9 inç büyüklüğündeki ekrana geçişi başlatıyor. Kare formatlı Her Zaman Açık Retina Ekran teknolojisinin kullanıldığı Apple Watch Series 7'nin piksel sayısı arttı. 

Yaklaşık yüzde 16’lık artışla beraber 368 x 448 piksel çözünürlüğünden 396 x 484 piksel çözünürlüğe geçildi. Apple, ekrana Series 6'dan yüzde 50 daha fazla metin sıkıştırabileceğinizi iddia ediyor. 

Her Zaman Açık Ekran modunda yüzde 70 daha parlak görüntü veriyor. Ekran camında yapılan geliştirme sayesinde bugüne kadarki en dayanıklı Apple Watch ekranı olduğu ifade ediliyor. Taş parçacıklarına karşı dayanıklı olduğu belirtiliyor.

İşlemci ve batarya

Yeni Apple Watch'ın işlemcisi hakkında hiçbir bilgi açıklanmadı. Muhtemelen Apple Watch Series 6'da kullanılan S6 yonga seti ile geliyor.

Apple Watch'ın batarya açısından devrim yaratacağı ve günlerce kullanım sunacağı iddia ediliyordu. Bu söylentiler de yalan çıktı. Yalnızca küçük geliştirmeler sunuluyor. Hızlı şarj özelliği eklenmiş. Önceki modele göre yüzde 30 daha hızlı şarj oluyor. 

Paylaşılan bilgiye göre 8 dakikalık şarj ile 8 saatlik uyku takibi yapabilecek kadar dolum yapıyor. Apple, bataryanın bir gün boyunca yeteceğini belirtiyor. Apple Watch Series 6 modelinde de aynı ibareye yer verilmişti. Yani 18 saatlik kullanım sunacak.

saat-4.webp

Sağlık özellikleri

Apple Watch Series 7’nin kan şekeri ölçümü ve vücut ısısı ölçümü özellikleri ile geleceği düşünülüyordu. Ancak bu da gerçekleşmedi. Bu modelin öne çıkan özelliği ekrandaki geliştirmeler oldu. Apple Watch 7'de bu konuda herhangi bir gelişme yapılmamıştı ancak kandaki oksijen ölçümü özelliği eklenmişti. Kandaki oksijen ölçümü ve EKG ölçümü özelliklerine bu modelde de yer veriliyor.

Yeni saat kadranları ve yazılımsal özellikler

Ekranın büyümesiyle birlikte saat kadranlarına yeni seçenekler ekleniyor. Birden fazla bilginin tek ekranda gösterildiği infografik kadranlar geliştirildi. Bu modelle birlikte aha fazla bilgiyi tek ekranda görebileceğiz. Üstelik modüllerin boyutları büyüdü. Böylece uygulama geliştiricileri bu alanları daha verimli kullanabilecek. Ayrıca infografik kadranlar arasına dijital saat görünümleri de eklendi.

Apple Watch Series 7 ve WatchOS 8'in yeni yazılımsal özelliği sayesinde Tam boyutlu Q klavyeyi kullanarak metin yazabileceksiniz. Bildirimlere yanıt verirken sadece sesle veya hazır cevapla yanıt verebiliyorduk. Artık telefon klavyesi kullanır gibi ekrandaki QuickPath Q klavyeyi kullanabilirsiniz. 

saat-3.webp

Bisiklet sürücüleri için yeni özellikler eklendi. Sürüş bilgilerinizi daha detaylı bir şekilde görüntüleyecek ve raporlayabileceksiniz. Düşme algılama sistemi, egzersiz yaparken ki düşüşlerinizi de algılıyor. Önceden egzersiz modu açıkken düşme algılama özelliği tam olarak çalışmıyordu. Şimdi örneğin egzersiz modu açıkken bisikletten düştüğünüzde acil durum moduna geçebilecek.

saat-5.webp


Apple Watch Series 7 teknik özellikler

Kasa boyutu: 41 mm ve 45 mm kasa boyutu
Ekran: 1,9 inç ekran 368 x 448 piksel çözünürlük (45 mm)
Her Zaman Açık Retina Ekran
İşlemci: Açıklanmadı
Dayanıklık: IP6X ve WR50, küçük taşlara dayanıklı ekran
Sensörler: Barometrik altimetre, optik kalp sensörü, elektriksel kalp sensörü, ivmeölçer, jiroskop, kanda oksijen sensörü
İşletim Sistemi: watchOS 8

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar