Anthony Fauci: Trump, bilimi dinlemiyor

Anthony Fauci: Trump, bilimi dinlemiyor
Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip korona virüs salgını karşısındaki tutumunu eleştirdi. Fauci, Donald Trump'ın bilimi dinlemediğini söyledi.

Ünlü doktor Fauci'den Donald Trump yorumu

BBC'den Andrew Marr'a konuşan Fauci, "Bir aşının güvenli olup olmadığını Kasım sonunda biliriz. Nüfusun belli bir bölümünü aşılamaktan bahsederseniz gelecek yılın ikinci veya üçüncü çeyreğine kadar olmaz" dedi. 
"Politikacıların ve kamuya mâl olmuş kişilerin bilimi dinlemesi çok önemlidir" diyen Fauci ayrıca, "Güvenilir bir aşımız olur da toplumun bir bölümü yetkililere güvenmediği için bunu yaptırmazsa bir utanç olur" dedi. 
ABD Başkanı Donald Trump'ın "dezenfektan enjekte etmek" önerisi hatırlatılan Fauci, "Bu fikir belli ki bilimi takip etmek değil" dedi. Koronavirüs geçiren Trump'ın "Bağışıklığım var" açıklamalarına ise Fauci'nin yanıtı "Bu da bilimi takip etmek değil" oldu.
Trump'ın "Bilim insanlarını dinlemek büyük bir depresyona neden olur" açıklamalarını da değerlendiren Fauci, "Eğer her şey doğru yapılırsa, bilim insanlarını ve kamu sağlığı önlemlerini ekonomiyi kapatmadan da takip edebilirsiniz" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar