Antalyaspor-Fenerbahçe maçı bitti

Antalyaspor-Fenerbahçe maçı bitti
Süper Lig'in 7. haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor'a karşı mücadele etti. Maç boyunca Fenerbahçe'nin 2 topu direkten dönerken, bir çok net fırsatı değerlendiremedi. Karşılaşmayı sarı lacivertliler 2-1 kazanırken, iki takım da maçı 10 kişiyle tamamladı.

Antalyaspor-Fenerbahçe maçı bitti

Süper Lig'in 7. haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe karşılaşıyor.

Maçta sahada olan 11'ler şöyle:

Antalyaspor: Boffin, Mert, Naldo, Veysel, Kudriashov, Bünyamin, Gökdeniz, Nuri, Podolski, Orgill, Jahovic

Fenerbahçe: Altay, Gökhan, Tisserand, Serdar Aziz, Caner, Gustavo, Sosa, Ozan, Valencia, Pelkas, Samatta

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşmada ilk atak Fenerbahçe'den geldi. 3. dakikada Sosa sağ kanattan takımını atağa çıkardı. Onun ortasına arka direkte Pelkas kafayı vurdu, top kaleci Boffin'in üzerine gitti.

5. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Gökhan'ın kullandığı taç atışında Samatta son çizgiden kafayla topu çevirdi, gerilerden gelen Valencia da yine kafayla çok sert bir vuruş yaptı ancak top az farkla üstten dışarı gitti.

Fenerbahçe net pozisyonlar bulmaya devam ediyor. 10. dakikada  Rakip sahanın ortalarından kazanılan serbest vuruşta Sosa ortaladı, penaltı noktası üzerinden Serdar Aziz'in kafa vuruşunda köşeye giden topu Boffin son anda çıkardı.

12. dakikada Fenerbahçe yine çok etkili geldi. Soldan Caner'in ortasında Pelkas bıraktı, kale alanı önündeki Samassa kontrol sonrası pasını çıkardı. Valencia'nın gelişine vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

18. dakikada Caner'in köşe vuruşundan ortasına ön direkte Samatta yere doğru müthiş bir kafa vuruşu yaptı, direk dibindeki Mert Yılmaz topu çizgiden çıkardı.

35. dakikada Gökhan'ın ara pasıyla bir anda ceza alanı sağ çaprazında boş kalan Sosa'nın kale alanına çevirmek istediği topu savunma son anda kornere yolladı.

Antalyaspor'da Podolski ve Jahovic şu ana dek maça ağırlıklarını koyamadı. Ev sahibi ekip bu nedenle ön alanda etkili olamıyor.

42. dakikada Antalyaspor sağ kanattan Gökdeniz'le çok etkili geldi. Caner'den iyi sıyrılan Gökdeniz'in ön direğe çevirdiği topu Altay yattı ve aldı. Maçın hakemi pozisyon sırasında Jahovic'e, Serdar Aziz'e yaptığı faul sonrası sarı kart gösterdi ancak VAR izlemesi sonrası kartın rengi kırmızıya döndü ve Antalyaspor 10 kişi kaldı. Antalyaspor, karşılaşmanın 2. yarısını 10 kişi oynayacak. 

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. 

İKİNCİ YARI

Fenerbahçe, aradığı golü 49. dakikada buldu. Sağ kanattan son çizgiye inen Enner Valencia'nın ceza alanı ön çizgisine doğru yerden çevirdiği topa Ozan Tufan gelişine vurdu, savunmaya da çarpan top ağlarla buluştu.

Antalyaspor, 2 dakika sonra eşitliği yakaladı. Orgill'in defans arkasına doğru kaldırdığı topta Podolski ceza alanına girerken ayağının üstüyle şık bir vuruş yaptı ve Altay'ın üzerinden topu ağlara yolladı.

Fenerbahçe 55. dakikada gole çok yaklaştı.  Fenerbahçe'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Tisserand ön direkte müthiş bir kafa vuruşu yaptı, top az farkla üstten auta gitti.

56. dakikada Caner sol kanattan bir kez daha müthiş bir köşe vuruşu kullandı. Kale alanı içinde bu kez Samatta bomboş durumda kafayı vurdu, top yine üstten auta gitti.

Bir dakika sonra ise Caner bu kez soldan bindirip ön direğe ortasını kesti, Pelkas'ın kafa vuruşunda direkten dönen top Boffin'in kucağında kaldı.

Dakikalar 59'u gösterdiğinde ise inanılmaz bir şut geldi. Fenerbahçe direkleri dövmeye başladı! Ceza yayının gerisinden Luiz Gustavo çok sert vurdu, üst direğe çarpan top çizginin önüne düştü.

78. dakikada Fenerbahçe'nin sol kanattan gelişen atağında Caner ortaladı, Valencia'nın indirdiği topa ceza alanı dışından Ozan Tufan gelişine vurdu. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Fenerbahçe, 83. dakikada penaltı kazandı. Fenerbahçe'de Diego Perotti, ceza alanında Bünyamin'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Bahattin Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Perotti topu ağlara yollayarak takımını yeniden öne geçirdi. 

91. dakikada Antalyaspor akınında Fredy sağ çaprazdan ceza alanına girmeden şutunu çekti. Top yandan auta çıktı.

Fenerbahçe maçın son anlarında 10 kişi kaldı.  Sinan Gümüş, düdükten sonra topa vurduğu için önce hakem Bahattin Şimşek tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Hemen ardından hakeme müdahalede bulunduğu gerekçesiyle ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazanarak 3 puanı aldı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar