Antalya'nın 'Fıtır Börek'i Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girecek

Antalya'nın 'Fıtır Börek'i Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girecek
Antalya'da bilinen ancak 'Fıtır Börek' ustası Ali Murat Hizay'ın tanıtımını gerçekleştirmesinden sonra ilgi görmeye başlayan 'Fıtır Börek', Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Türk böreği, Guinness yolunda

Antalya'da sevilen lezzetler arasında yer alan Fıtır Borek, Guinness Dünya Rekorları Kitabı yolunda.  'Serpme börek' olarak bilinen 'fıtır' çok az yağ kullanılması, incecik açılan hamuru, iç malzemesinin bol ve farklı çeşitlerden oluşmasıyla biliniyor. Kıymalı- peynirli, karışık içli, kaşarlı, kuru meyveli, tahinli gibi 200 çeşidi bulunan börek, Antalyalıların özellikle sabah kahvaltılarında tercih ettiği lezzetler arasında gösterilirken, böreğinin müdavimleri arasında kentteki bürokrotlar, belediye başkanları, sanatçılar yer alıyor. 

AMERİKALILAR ÇOK SEVDİ 

Böreğin lezzetiyle birlikte yapımını da bir görsel şölene çeviren Hizay, geçen ay ABD'de bir restoranlar zincirinden börek yapması için davet aldı. Burada Amerikalı müşterilere böreğin nasıl yapıldığını şovla anlatan Hizay, hem böreğin lezzetiyle hem de görsel şovuyla herkesi kendine hayran bıraktı.

GUINESS'E ADAY 

Daha büyük hamur açmak için her gün hem börek, hem de antrenman yaptığını anlatan Ali Murat Hizay, tavsiyeler üzerine Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na aday olmaya hazırlanıyor. Daha büyük hamur açarak Türkiye'yi ve Antalya'yı bu şekilde duyurmayı hedeflediğini kaydeden Hizay, "Hamurun gramajı çok azdır. 100 gram kullanıyoruz. İç malzemesi boldur. Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi hedefliyorum. Daha büyük hamur açarak Türk mutfağının tanıtımını yaparız" diye konuştu. 

antalyanin-meshur-boregi-fitir-guinness-yolunda-7762-dhaphoto1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar