Antalya'daki yangının ardından Osmaniye'de de yangın çıktı!

Antalya'daki yangının ardından Osmaniye'de de yangın çıktı!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve devam eden yangının ardından bu kez Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. 

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çabaları sürerken bir yangın haberi de Osmaniye'den geldi. 

osmaniyede-orman-yangini-2-3173-dhaphoto2.jpg

İlçeye bağlı Karatepe ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

osmaniyede-orman-yangini-2-3173-dhaphoto6.jpg

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle yayılan yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

osmaniyede-orman-yangini-2-3173-dhaphoto3.jpg

KÖYLÜLER TRAKTÖRLERLE BÖLGEDEN TAŞINDI

Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki Karatepe köyü Tülüceler Mahallesi ve Bozkuyu köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevredeki bazı ev, bahçe ve tarlalara sıçradı.

osmaniyede-orman-yangini-2-3173-dhaphoto4.jpg

Köylerde yaşayanlar, panikle evlerini terk etti. Köylüler, traktörlerle bölgeden taşındı. Bu sırada bir evin ahırı, alevlerin arasında kaldı; inekleri ölenler ise feryat etti.

osmaniyede-orman-yangini-2-3173-dhaphoto7.jpg

MİLLİ PARK TEHLİKEDE

Öte yandan alevlerin ilerlemesi halinde açık hava müzesinin bulunduğu Karatepe Arslantaş Milli Parkı'nın da tehlikede olduğu belirtildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. 

osmaniyede-orman-yangini-2-3173-dhaphoto8.jpg

VALİ YILMAZ: ELEKTRİK AKIMI İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Osmaniye’de iki noktada çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Çalışmaları yerinden takip eden Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yangınların durumu hakkında açıklamada bulundu. Dereobası noktasındaki yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu söyleyen Yılmaz, Aslantaş Barajı çevresindeki yangının ise etkisini sürdürdüğünü söyledi. Dereobası bölgesindeki yangının kontrol altına alınmasının ardından tamamen bir noktaya odaklanacaklarını kaydeden Yılmaz, "Aslantaş Barajı çevresindeki yangının bölgedeki elektrik tellerinden çıkan akımdan dolayı kaynaklandığını görenler var. Bu ihtimal üzerinde duruyoruz" dedi.

HAVADAN MÜDAHELEYE ARA VERİLDİ

Osmaniye'de merkeze bağlı Dereobası ve Kadirli ilçesindeki orman yangınları devam ederken, havanın kararması nedeniyle havadan yapılan müdahaleye ara verildi. Alınan bilgiye göre, çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılarak büyüdü. Yangın bölgesinde bulunan çevre köyler yetkililer tarafından tahliye edildi.

Bölgeye itfaiye ile çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.

osmaniyede-orman-yangini-2-3173-dhaphoto1.jpg

DHA 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar