Antalya'da Ceyda K. eşi tarafından zorla fuhuşa ve uyuşturucuya itildi!

Antalya'da Ceyda K. eşi tarafından zorla fuhuşa ve uyuşturucuya itildi!
Antalya'da eşi Ö.K. tarafından uyuşturucuya başlatılan ve fuhuşa zorlanan 2 çocuk annesi Ceyda K. (32) yardım çığlığını duyurmaya çalışıyor.

13 yaşındayken T.A. ile evlenen Ceyda K. bir kızı olduktan sonra şiddet gördüğü gerekçesiyle eşinden boşandı. Ceyda K. 21 yaşında ise Ö.K. ile hayatını birleştirdi.Bağımlı eşi Ö.K. tarafından uyuşturucuya başlatılan ve hamileliği boyunca uyuşturucu kullanan Ceyda K., 7'nci ayında krize girerek, erken doğum yaptı. Prematüre dünyaya gelen bebek, Ceyda K.'nin hamilelik sürecinde kullandığı uyuşturucu nedeniyle 4 ay kuvözde tedavi gördü.

HIRSIZLIK VE FUHUŞ

Ceyda K., evliliğinde uyuşturucu madde parası için eşi tarafından önce hırsızlığa, ardından da fuhşa zorlandı. Eşi Ö.K., yol kenarına bıraktığı Ceyda K.'ye 'Burada erkeklerle birlikte ol, akşama krizlik paramızı bulalım' dedi. Ö.K. cezaevine girince Ceyda K., çocuğunu yurda verip sokaklarda ve parklarda yaşamaya başladı.

sfgvd.jpg

YARDIM ÇIĞLIĞINI DUYURMAK İSTİYOR 

Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyen Ceyda K.'nin talebini, DHA'nın gündeme getirmesinin ardından Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün de devreye girmesiyle tedavi süreci başladı. Tedavisi boyunca Ceyda K.'ye maddi destek ve barınmasıyla ilgili Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi gönüllüleri destek oldu. Tedavi süreci devam eden ve yaklaşık 2 aydır uyuşturucu kullanmayan Ceyda K. şimdilerde ise kitap okuyor, yürüyüş ve spor yapıyor. Ceyda K., şu an tek isteğinin ise normal bir işe sahip olup, çocuklarını yanına almak olduğunu söylüyor.

"ÇOCUKLARIMLA ÇOCUKLUĞUMU YAŞAMAK İSTİYORUM"

Yaşadığı kötü günleri geride bıraktığını belirten Ceyda K. “Eşimin yüzünden madde bağımlısı olup, kötü günler yaşamıştım. 2 ay önce bırakmaya karar verdim. 2 aydır da kullanmıyorum. Daha mutlu ve huzurluyum. Yeni bir hayat kurmaya çalışıyorum. Çalışmak ve çocuklarımla beraber mutlu bir hayat kurmak istiyorum. Çocuklarımla gezmek, onlarla çocuk olmak, tekrar çocukluğumu yaşamak istiyorum" dedi.

gfghf.jpg

"BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ"

Uyuşturucu tedavisinin ardından hayatının tamamen değiştiğini söyleyen Ceyda K., “Kitap okuyorum, gezmeyi, bisiklet sürmeyi seviyorum. Yürüyüş ve spor yapıyorum. Çok uykusuzluk çekiyordum, artık rahatça uyuyabiliyorum, yemek yiyebiliyorum. İnsanlar beni görünce tuhaf bakıyorlardı ya da bana öyle geliyordu. Şu anda benim de insanlara bakış açım değişti" diye konuştu.

"İŞE İHTİYACI VAR"

Tedavi sürecinde Ceyda K.'nin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp yanında olan Antalya Yardımlaşma Platformu üyesi Halit Mert, “Yapılan haberin ardından Ceyda'nın durumundan haberdar olduk. Yaklaşık 2 aydır kendisi temiz ve hayata tutunmaya çalışıyor. Biz de onun bu mücadelesine destek oluyoruz. Daha fazla desteğe ihtiyacı var. Hayatını idame ettirebileceği, geçmiş sıkıntılarını unutacağı, kendi ekmeğini kazanabileceği bir işe ihtiyacı var. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar