Antalya Manavgat'ta orman yangını! İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi olay yerinde

Antalya Manavgat'ta orman yangını! İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi olay yerinde
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi olay yerine giderek vatandaşlarla görüştü. Bahşi, yetkililerle de temasa geçerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Manavgat'ın Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Poyrazın da etkili olduğu bölgede giderek genişleyen alevlere, havadan helikopterle karadan da Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri ile müdahale edilmeye başlandı.

İYİ PARTİLİ FERİDUN BAHŞİ BÖLGEDE

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de sıcağı sıcağına olay yerine giderek vatandaşlarla görüştü.

Bahşi yangından zarar gören bölge halkından bilgi aldı...

97050b91-7c2c-49f2-bb77-4f3e9dae4470.jpg

0bb3aa3c-d797-4823-a77c-33d11397e16a.jpg

whatsapp-image-2021-07-28-at-15-57-47.jpeg

 

whatsapp-image-2021-07-28-at-15-57-43-1-001.jpeg

'BAZI EVLER BOŞALTILDI'

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı." dedi.

manavgatta-orman-yangini-ek-fotograflar-2350-dhaphoto4.jpg

dfhfdh.jpg

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarını yakından takip edeceği öğrenildi.

manavgatta-4-noktada-orman-yangini-2-yeniden-9199-dhaphoto5.jpg

manavgatta-4-noktada-orman-yangini-2-yeniden-9199-dhaphoto1.jpg

 

'GÖRÜLMEMİŞ BİR YANGIN YAŞIYORUZ'

Yangının öğle saatlerinde başladığını belirten Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, şunları söyledi:

"Hava sıcaklığı yüksek. Poyraz esiyor. Hava sıcaklığı 44- 45 derece. Tehdit ettiği köyleri boşalttık. Çolaklı, Evrenseki, Yeniköy, Haremler boşaltıldı. Havadan müdahale devam ediyor. Allah beterinden saklasın. Görülmemiş bir yangın yaşıyoruz. Şu anda can kaybı yok ama elimizde net bilgi yok. Mahsur kalanlar olduğuna dair köylerden gelen bilgiler var. Yaralı olma ihtimali var. İlk olarak Yeniköy'ün dağlık yamaçlarında başladı.

Kozalaklar fırladı, süratle etrafa yayıldı. Henüz karadan yangının üzerine gidemiyoruz. Havadan yoğun müdahale yapılıyor. Merkezdeki yangınlar önemli ölçüde kontrol altına alındı fakat köylerde devam eden yangınlar var. İnşallah en kısa sürede söndüreceğiz. Bütün çevre illerden takviye ekipler geliyor. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Yangın Evrenseki'de mezarlığın içine sıçradı. Elimizden geleni yapıyoruz."

e7ylhvax0aeham4.jpg

AFAD'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Antalya’nın Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildiğini açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada, Antalya AFAD Müdürlüğü’nden bir ekibin yangın bölgesinde görevlendirildiği belirtilerek, Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin’den Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz ve 4 itfaiye aracının bölgeye sevk edildiği aktarıldı. Yangına 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildiği belirtilen açıklamada, Yeniköy ve yakınındaki yerleşim yerlerinde ormana yakın bölgelerdeki evlerin jandarma tarafından tahliye edildiği kaydedildi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar