Antalya Konyaaltı'nda Tarakdiş kuşu görüldü! Gözlemciler sahile akın etti

Antalya Konyaaltı'nda Tarakdiş kuşu görüldü! Gözlemciler sahile akın etti
Antalya Konyaaltı sahili Boğaçay mevkiinde çok nadir görülen göçmen su kuşu Tarakdiş görüldü. Kuşların İngiltere ve İsveç gibi ülkelerde üreme yaptıkları biliniyor. 

Antalya Konyaaltı sahilinde Türkiye'de çok nadir görülen kuş türü tespit edildi. Birçok illerden kuşlu görüntülemek için kuş gözlemcileri bölgeye geldi.  Kuş türü olan Tarakdişi'yi ilk görüntüleyen kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, şaşırdığını dile getirdi.

kuzey-ulkelerinin-kusu-tarakdis-konyaalti-sahilinde-goruntulendi-9527-dhaphoto7.jpg

Kuşların özel gagaları olduğunu belirten Coşkun, "Aslında İngiltere, İsveç gibi kuzey ülkelerinde üreme gösteriyor. Ancak göç rotası Türkiye üzerinden geçmekte. Az da olsa ülkemizde görülen ender türlerden biri. Görüldüğünde de genelde çok açıkta, uzak mevkilerde olmasına rağmen kuş gözlemcilerini de şaşırtan bir şekilde Antalya Konyaaltı sahilinde ilk kez kıyıya çok yakın bir şekilde gözlemlendi. Bu sayede birçok kuş gözlemcisinin de ilgisini çekti. Çevre illerden de birçok arkadaşımız gelip görüntülerini kaydetti" şeklinde konuştu. 

kuzey-ulkelerinin-kusu-tarakdis-konyaalti-sahilinde-goruntulendi-9527-dhaphoto3.jpg

SU ALTINDA 50 METRE YÜZEBİLİYOR

Konyaaltı sahilinde görülen Tarakdiş'in sabah vakitleri 100 metre kadar açıkta beslenmeyi ve dinlenmeyi tercih ettiğini aktaran Coşkun, öğle saatleri ise kıyıya yaklaştığını belirterek, şunları söyledi:

kuzey-ulkelerinin-kusu-tarakdis-konyaalti-sahilinde-goruntulendi-9527-dhaphoto5.jpg

"Hatta 1- 2 metre kadar kıyı kesiminde bulunduğunu gözlemledik. Fotoğraflarını o şekilde çektik. Genel olarak beslenirken bütün Konyaaltı sahilini takip ediyor. Boğaçayı'ndan başlayıp falezlere kadar gün içerisinde gidip geliyor. Balığın nerede olduğunu hızlı şekilde tespit edebiliyor. Gördüğü zaman dalıyor ve 50 metre kadar su içerisinde yüzüp balığı kovalayabilme yeteneğine sahip. Bu yüzden sürekli yer değiştiriyor."

kuzey-ulkelerinin-kusu-tarakdis-konyaalti-sahilinde-goruntulendi-5191-dhaphoto2.jpg

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar