Zelenskiy kırmızı çizgi çekti: Referandum olursa görüşmeleri feshederiz

Zelenskiy kırmızı çizgi çekti: Referandum olursa görüşmeleri feshederiz
Ukrayna'da gündem, Rusya'nın çatışmalar sonucu ele geçirdiği bölgelerde yapacağı ani referandum ihtimali. Konu hakkında açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın böyle bir adım atması durumunda masadan kalkacaklarını ve barış süreçlerindeki vaatlerini yerine getiremeyeceklerini belirtti.

KIRMIZI ÇİZGİ ÇEKTİ: BUNU YAPARSANIZ MASADAN KALKARIZ!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta ikinci aya yaklaşılırken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy''den kritik bir açıklama geldi.  Zelenskiy, ''''Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarında referandum düzenlenmeye kalkılırsa Ukrayna tüm anlaşmaları fesheder" açıklamasında bulundu. Rusya’nın Ukrayna’da saldırıları devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, başkent Kiev’deki bir metro istasyonunda basın mensuplarıyla toplantı düzenledi.

Avrupa Birliği ülkelerinden gelen silah yardımına değinerek değinen Zelenskiy, "Batının yaptığı silah yardımlarına gelince, Rusya bu konuda ne düşünüyor umurumuzda değil. Ruslar da bize çok silah yardımı yaptılar. Silahları bırakıp kaçtılar. Mariupol kenti bizim için çok önemli. Mariupol’deki insanlarımız öldürülürse, Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarında referandum düzenlenmeye kalkılırsa Ukrayna tüm anlaşmaları fesheder" dedi.

İSTANBUL GÖRÜŞMELERİNİ HATIRLATTI

İstanbul görüşmelerinin ardından iklimin biraz olsun değiştiğini belirten Zelenskiy, "Türkiye’deki görüşmelerden sonra Rusya pozitif adımlar atmaya başladı. Daha sonra halk eleştirisine maruz kaldılar. En güncel konular arasında Ukrayna’nın güvenliği, Donbas ve Kırım’ın kaderi var. Rusya Devlet Başkanıyla görüşmek istemiyorum ama bu problemi diplomatik yolla çözeceksek mecburum. Putin’in yargılanmasını istiyor muyum konusuna gelince eminim ki yargılanacaklar. Biz uluslararası yargılanmaların sürecini biliyoruz. Yıllarca sürecek ama biz bekleyeceğiz ve çocuklarımız da bekleyecek" ifadelerini kullandı.

''''UKRAYNA''YI BAĞIMSIZ OLARAK GÖRMÜYORLAR''''

Şu ana kadar ülkesinin vermiş olduğu dirence vurgu yapan Zelenskiy, "Rusya’da bize saygı duymuyorlar. Ülkemizi bağımsız olarak görmüyorlar, değerlerimize ve kültürümüze saygı duymuyorlar. Özgürlük ve yaşama hakkımızın olmadığını düşünüyorlar. Biz buna karşı mücadele ediyoruz. Silahlarımız çok oldukça işgal altındaki topraklarımızı geri alacağız. Geçici olarak işgal ettikleri bölgeleri geri alacağız ve bu onlarca yıl sonra olmayacak. Topraklarımızı uzunca süre savunacak ülke haline geldik. Kazandığımızda Avrupa’daki en güçlü ve tecrübeli ordulardan biri olacağız" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar